Obilazak fabrike za zdraviju vodu 1

Zrenjaninsko preduzeće „Vodovod i kanalizacija“ pozvalo je građane da obiđu novo postrojenje za prečišćavanje vode, a obilazak je najavljen za utorak, 7. novembar.

Svojevrsni „Dan otvorenih vrata“ organizuje se za sve građane koji žele da obiđu i pogledaju objekte i opremu i upoznaju se sa načinom rada postrojenja.

– Posete postrojenju planirane su u dva termina, prvi, prepodnevni, od 10 do 11 časova, i drugi, popodnevni, od 15 do 16 časova jer je želja da se na ovaj način pruži prilika i građanima koji su u radnom odnosu da posete postrojenje, objašnjavaju zrenjaninske vodovodžije.

Kako navode u ovom preduzeću, koje kroz javno-privatno partnerstvo sa kompanijom Sinerteh realizuje dugoočekivani projekat prečišćavanja zrenjaninske pijaće vode, kretanje kroz postrojenje biće organizovano po grupama koje će predvoditi inženjeri, koji će zainteresovanim građanima pružiti sve potrebne informacije o sistemu rada postrojenja.

Postrojenje koje obezbeđuje ispravnu pijaću vodu Zrenjanincima pušteno je u probni rad pre pet meseci, od kada traju podešavanja parametara. Iz preduzeća „Vodovod i kanalizacija“ su ukazali da je voda sada odgovarajućeg kvaliteta, i da se samo čeka zvanično ukidanje zabrane korišćenja vode za piće, koja je na snazi od 2004. godine.

 

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Jedno reagovanje na “Obilazak fabrike za zdraviju vodu”

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.