Izgradnja fabrike vode u Temerinu: Vlada Vojvodine za ovaj posao izdvojila 1,6 milijardi dinara 1Foto: Pokrajinska vlada

Predsenik opštine Temerin Mladen Zec i zamenik direktora firme GAT Miloš Orbović danas su potpisali ugovor o izgradnji fabrike vode u Temerinu. Za ovaj projekat je Pokrajinska vlada izdvojila je 1,6 milijardi dinara.

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović uveren je da će na izvorištu „Staro Đurđevo“ u ovoj opštini u naredne dve godine, kako je predviđeno ugovorom, biti izgrađeno postrojenje za prečišćavanje bunarske vode.

To će biti objekat veličine gotovo 3.000 kvadratnih metara, sa svom neophodnom opremom, koja treba da eliminiše pre svega arsen, amonijak i druge štetne elemente koji se trenutno nalaze na izvorištima u vodozahvatu u zoni Temerina.

Mirović je istakao da bi radovi trebalo da počnu u narednim nedeljama.

Lokacija izvorišta „Staro Đurđevo“, po svojim hidrogeološkim svojstvima i fizičko-hemijskom kvalitetu sirove vode, kao i po položaju u odnosu na dva najveća naselja u opštini, smatra se najpovoljnijom za snabdevanje.

Projektom je predviđena izgradnja novih objekata ukupne površine 2.984 kvadratna metra, priključne saobraćajnice sa pešačkim površinama i parkingom, kao i ostale pripadajuće infrastrukture. Rok za izvođenje radova je 720 kalendarskih dana.

Izgradnjom novog postrojenja za prečišćavanje bunarske vode, sa postojećih 35 litara u sekundi kapacitet će se podići na 130 litara u sekundi, što će u narednom periodu biti dovoljno da se zadovolje potrebe za vodom oko 45.000 stanovnika temerinske opštine, i doprineće njenom daljem privrednom razvoju.

Podsetimo, u Temerinu je već dve decenije voda nebezbedna za piće.

Više informacija iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari