Vlada Vojvodine obnavlja stadion u Vrbasu, posao vredan 39 miliona dinara 1foto: Vlada Vojvodine

Pokrajinska vlada će finansirati obnovu Doma kulture u Zmajevu, kao i gradskog stadiona u Vrbasu.

Na sednici Vlade Vojvodine koja je održana juče odlučeno je da se izdvoji 48,8 miliona dinara za rekonstrukciju Doma kulture u Zmajevu.

Reč je o objektu izgrađenom između 1955. i 1956. godine, a koji je zvanično Dom kulture od 1973. godine. Poslednji put je obnovljen 1994. godine, a od 2009. nije u upotrebi.

Za sanaciju gradskog stadiona u Vrbasu izdvojeno je 39 miliona dinara, čime će se obezbediti adekvatni uslovi za održavanje sportskih utakmica i treninga. Biće rekonstruisane svlačionice, biletarnica i informativni centar u okviru stadiona.

Na ovom stadionu svakodnevno trenira više od 200 mališana i već dugi niz godina deca se spremaju za trening na tribinama, jer je postojeća zgrada neuslovna, bez struje i vode, i nebezbedna, dodaju iz Pokrajinske vlade.

Na sednici je odlučeno i da se izdvoji osam miliona dinara za finansiranje izrade projektno-tehničke dokumentacije za put Sremski Karlovci – Stražilovo, za rekonstrukciju i proširenje kolske saobraćajnice, izgradnju biciklističke i pešačke staze, te za izgradnju vodovodne mreže i javne rasvete.

Pokrajinska vlada će finansirati i nabavku opreme za Dom kulture u Ravnom Selu, ukupne vrednosti 54,8 miliona dinara.

U izgradnju Doma kulture u Ravnom Selu, Pokrajinska vlada je, preko Uprave za kapitalna ulaganja Vojvodine, uložila 237 miliona dinara. Do kraja godine, spoljnim uređenjem, ravnoselski Dom kulture biće potpuno sređen.

Na sednici je utvrđen i Predlog pokrajinske skupštinske odluke o donošenju Programa razvoja visokog obrazovanja i naučnoistraživačke delatnosti u Vojvodini do 2030. godine.

Program razvoja donosi se prvi put, s ciljem da odgovori na buduće izazove podizanja kvaliteta nastavnog i naučnog procesa, kroz visokoškolske ustanove i naučnoistraživačke organizacije na teritoriji Vojvodine.

Više informacija iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari