Mirović uručio sertifikat "Najbolje iz Vojvodine" filmskom festivalu Lazara Ristovskog 1Foto: Pokrajinska vlada

„Film festival Ravno selo“ u organizaciji Lazara Ristovskog dobitnik je priznanja „Najbolje iz Vojvodine“. Deljenje setifikata za 13 ovogodišnjih laureata upriličeno je danas u Vladi Vojvodine.

Ovo priznanje dodeljuje se svake godine kao potvrda kvaliteta u nekoliko kategorija – proizvod, program, usluga, manifestacija i stari zanati.

U okviru konkursa koji je raspisao Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam za ovu godinu, za pravo na korišćenje oznake „Najbolje iz Vojvodine“ stiglo je 50 zahteva.

Čestitajući dobitnicima, predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović izrazio je uverenje da sertifikati neće biti samo priznanje, već i podsticaj za nove ideje i nove poslovne i kreativne poduhvate.

– Ponosan sam na činjenicu da u Vojvodini imamo čime da se pohvalimo. Godine 2021. ponovo smo inicirali uvođenje oznake ‘Najbolje iz Vojvodine’ da bismo podigli kvalitet usluga, proizvoda i sadržaja koji dolaze iz Vojvodine – istakao je Mirović.

Lazar Ristovski obratio se u ime dobitnika i rekao da je uspeh prepoznat i nagrađen.

„Prepoznati smo jer smo svoje zanate pretvorili u umetnost“, izjavio je Ristovski i zahvalio Pokrajinskoj vladi na podršci i priznanjima.

Mirović uručio sertifikat "Najbolje iz Vojvodine" filmskom festivalu Lazara Ristovskog 2
Foto: Pokrajinska vlada

Komisija koju čine predstavnici Pokrajinske vlade, Univerziteta u Novom Sadu, Turističke organizacije Vojvodine, „Jugoinspekta“ i drugih organizacija odlučila je da ove godine oznaku „Najbolje iz Vojvodine“, između ostalih, dobiju i vinarije Kovačević, Deurić i Kiš, manifestacije  i sportsko-rekreativna manifestacija „Tur de Fruška“.

Razvojna agencija Vojvodine, prema Mirovićevim rečima, podržala je od 2017. godine do danas, kada je reč o podršci privrednicima, 305 firmi i odobrila im finansijske podsticaje za otvaranje novih radnih mesta ili za nabavku opreme, a svega pet odsto njih je u stranom vlasništvu.

Inače, sertifikat „Najbolje iz Vojvodine“ ove godine dobili su i: kafeterija KFTRJ za „Zrno po zrno, kako drugačije započeti priču o kafi“, Plamen Grad iz Kovina za uslugu smeštaja i kafe, Zdravstvena ustanova Medlab za svoju uslugu laboratorijske dijagnostike, Udruženje građana „Sač fest“ za manifestaciju, Turistička organizacija Nova Crnja za „Boemske noći“, Kovačka radionica Mesaroš za ručno pravljenu stolicu „Elena“, CZR „Maca Papučarica“ za opanke i obuću za folklor i Ikonopisna radionica Sandra Stanković za izradu ikona.

Više informacija iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari