Vojvodinašume pomažu novosadskim javnim preduzećima da pokupe polomljena stabla od julskog nevremena 1foto (BETAPHOTO/DRAGAN GOJIĆ)

Specijalizovane ekipe Javnog preduzeća „Vojvodinašume“ pomoći će gradskim komunalnim službama u otklanjanju štete nastale u jakom olujnom nevremenu koje je zahvatilo našu zemlju u julu, za šta će iz pokrajinskog budžeta biti usmereno 22,1 milion dinara za uklanjanje polomljenih stabala sa javnih površina na teritoriji Novog Sada.

U pojedinim gradskim kvartovima poput Detelinare, Rotkvarije ili Novog naselja i dalje su vidljivi tragovi olujnog nevremena, polomljene grane i osušeno lišće nalazi se na zelenim površinama između zgrada.

– Pokrajinska vlada usmeriće sredstva Javnom preduzeću „Vojvodinašume“, s obzirom na to da novosadska javna preduzeća nemaju dovoljne tehničke kapacitete da u kratkom vremenskom periodu saniraju posledice nevremena – rekli su iz Vlade Vojvodine.

Pokrajinska vlada tako je zadužila je JP „Vojvodinašume“ da pomogne gradskim komunalnim službama u otklanjanju posledica nevremena budući da raspolaže potrebnom mehanizacijom i radnicima koji su već na terenu.

Biće angažovano sedam građevinskih mašina, tri hidraulične dizalice sa korpom, kao i 23 radnika, koji će u narednih trideset radnih dana asistirati gradskim komunalnim službama na seči i uklanjanju polomljenih stabala.

Više informacija iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari