Otvorena fabrika vode u Čurugu 1Foto: Shutterstock/jinnawat tawong

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović ocenio je danas na otvaranju fabrike pijaće vode u Čurugu, da je problem vodosnabdevanja u tom mestu rešen i da će građani imati ispravnu i zdravu vodu za piće po najvišim standardima.

Kako je saopštila Pokrajinska vlada, sistem za pripremu vode za naselje Čurug ima kapacitet od 30 litara u sekundi, proizvodnja može da bude aktivna 24 časa na dan, čime je uz rezervoar zapremine 250 kubnih metara moguće pokriti sve nivoe potrošnje.

„Vrednost ove investicije je nešto više od 100 milona dinara i za pohvalu je što je najznačajniji deo sredstava izdvojila lokalna samouprava. Prioritet Pokrajinske vlade je izgradnja postrojenja za preradu pijaće vode širom Vojvodine“, izjavio je Mirović.

Prema Mirovićevim rečima, u toku je priprema za izgradnju fabrika vode u Temerinu i Beočinu, dok su u Odžacima počeli radovi.

„Zajedno sa Gradskom upravom Novog Sada pripremamo izgradnju fabrike vode kapaciteta 600 litara u sekundi, koja će snabdevati Novi Sad u budućnosti“, istakao je Mirović.

Predsednik Opštine Žabalj Uroš Radanović izjavio je da je ovom investicijom rešen problem pijaće vode „za narednih 30 do 50 godina“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari