Nakon informacije da Odeljenje neonatologije ne raspolaže dovoljnim brojem pulsnih oksimetara, u Fondaciji su odlučili da deo sredstava iz 12. novogodišnje akcije bude usmereno ovom institutu. Toj ideji pomoglo je više od 8000 Novosađana koji su bili deo festivala, navodi se u saopštenju.

– Aparat nam je izuzetno značajan, pored sedam aparata koje imamo, ova četiri će puno značiti u jednom dijagnostičkom i terapijskom pristupu ovoj populaciji – rekla je prof. dr Jadranka Jovanović Privrodski v.d. direktor Instituta za zdravstvenu zaštitu dece i omladine u Novom Sadu.

Prepoznatljiva po prikupljanju sadržaja za novogodišnje paketiće za socijalno ugroženu decu širom Srbije, Fondacija Osmeh na dar otišla je i korak dalje i sa uspehom organizovala veliki događaj koji bez podrške brojnih sugrađana ne bi bio moguć:

– Na drugom Osmehovom festivalu lampiona koji je organizovan u saradnji sa Omladinskom prestonicom Evrope 2019. prikupljeno je 810.560,00 dinara i deo novca je utrošen za kupovinu pulsnih oksimetara, a ostatak novca će biti utrošen za novogodišnje paketiće za socijalno ugrožene mališane širom Srbije – istakla je Milica Kurjakov, aktivista Fondacije, rečeno je u saopštenju.

Novogodišnja akcija se nastavlja, a već u sredu 20. decembra Fondacija organizuje i veliku humanitarnu novogodišnju žurku u beogradskom klubu THE BANK (Karađorđeva 2-4, Beton hala)čiji je cilj prikupljanje sredstava za novogodišnje paketiće. Početak žurke zakazan je za 22 časa, a za odličan provod ove godine zaduženi su DJ Prema i DJ Papa Zho.

Akcija će trajati do 22. decembra, do kada će studenti prikupljati donacije širom Srbije, na fakultetima, osnovnim i srednjim školama, sportskim društvima, plesnim i školama stranih jezika, kao i na mnogim drugim mestima. Za detaljnije informacije o lokacijama štandova i kutija za donacije posetite sajt www.osmehnadar.org