Zar nisu leteći? Od „pedale” do „kontre” režimu: Sagovornici Danasa o poklanjanju bicikala deci u kampanji SNS-a na Voždovcu 1Foto: Beoinfo

 

Galantan gest dobročinstva ili jeftin marketinški trik u kampanji? Dok se neki čude što „bicikli nisu leteći” druge sve to inspiriše na „pedalu” i „kontru” režimu. Svetu se ne može ugoditi, stara je narodna.

Kao što je Danas već zabeležio članovi Glavnog odbora vladajuće SNS Relja Ognjenović i Marko Todosić u kampanji na Voždovcu daruju decu biciklama.

Tako je Ognjenović, koji je i direktor PIO fonda, objavio na mreži Instagram, kakao su on i Teodosić poklonili deci članova SNS bicikle, koje su kako kažu, kupili iz ličnih sredstava.

„Danas smo Marko Todosić i ja, kao članovi Glavnog odbora SNS, zajedno sa aktivistima posetili dve porodice naših članova na Banjici i iznenadili ih tako što smo njihovoj deci poklonili bicikle, koje smo kupili iz ličnih sredstava”, piše između ostalog, u Ognjenovićevoj objavi.

Zluradi su i ovom gestu odmah našli manjkavost u komentarima tipa da je u senci prethodnih izbora i permanentnog seljenja njihovih glasača, biračima Srpske napredne stranke neophodna mobilnost od malena. Za početak bickila. Zluradi da, ali mi ne.

Evo, pak, šta sagovornici misle o ovom činu dvotočkaškog (bez pomoćnih) darodavstva.

Zar nisu leteći? Od „pedale” do „kontre” režimu: Sagovornici Danasa o poklanjanju bicikala deci u kampanji SNS-a na Voždovcu 2
Foto: Z. S. M.

– Dobro je da aktivisti Srpske napredne stranke građanima dele bicikle. Građani će sada morati da uzvrate sa poklonima, pa neka Vučiću i naprednjacima takođe nešto udele. Evo predlažem svima koji nisu bili srećni dobitnici bicikla da Vučiću i Šapiću udelimo pedalu a ja ću ako treba i organizovati akciju vožnje bicikla pod nazivom – „Pedala za režim!”, kratak je za Danas Srđan Milivojević, narodni poslanik DS-a.

Zar nisu leteći? Od „pedale” do „kontre” režimu: Sagovornici Danasa o poklanjanju bicikala deci u kampanji SNS-a na Voždovcu 3
Foto: Promo

Poznati TV voditelj i novinar Zoran Kesić je još kraći.

– Samo bih citirao reči Aleksandra Vučića od pre nekoliko godina: „Uvek kada vidite da političari negde nešto petljaju oko dece, znajte samo da gledaju da nekako uzmu pare za sebe”, podseća Kesić.

Zar nisu leteći? Od „pedale” do „kontre” režimu: Sagovornici Danasa o poklanjanju bicikala deci u kampanji SNS-a na Voždovcu 4
Foto: Privatna arhiva

Bicikli nisu leteći, pita se Slađana Veličković iz stranke Slobode i pravde.

– Usporio je taj kvantni skok u budućnost. Trebalo je, već kada se deci dele ti bicikli, da im obezbede i kacige i štitnike za kolena ali ne, bitan je marketing a ne sigurnost dece. I bitno je da je za njihovu decu, a ne za onu čiji roditelji nisu u situaciji da im bicikle obezbede, ceni potpredsednica GrO SSP Jagodina.

Zar nisu leteći? Od „pedale” do „kontre” režimu: Sagovornici Danasa o poklanjanju bicikala deci u kampanji SNS-a na Voždovcu 5
Foto: Z. S. M.

– Evo, baš jutros, gledam ispred prodavnice štand SNS i njihove aktiviste ali nigde nema ni trotineta a kamoli bicikle. Sve u Beograd ode. A mi sirotinja i to penzionerska po drugim gradovima nek’ pocrkamo. A baš bi bilo lepo da se neko seti mene, evo sam blizu biciklističke staze, pa da me daruje. Možemo mi penzioneri još da okrećemo pedale. Al’ umemo da udarimo i kontru. Pa sad ako neko čita ovo neka razmisli da li mu je bolje da se vozim biciklom ili da udaram kontru. Jer svaki glas je važan. Pogotovu moj glas iz Kragujevca koji može daleko da se čuje. Čak do Voždovca mogu da dobacim, zaključuje Miroslav Miletić r.i.p. novinar.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari