Jagodinci u Beč, Jagodinci iz Beča: SSP povodom novog organizovanog putešestvija Dragana Markovića Palme 1Foto: Slavoljub Simić/GrO SSP Jagodina

 

Nije tajna, kao što je danas već pisao, da je Dragan Marković Palma za 16 godina vodio 50.000 Jagodinaca u inostranstvo. I, nastavlja. Ovog puta u Beč. Tim povodom reagovao je Gradski odbor Stranke slobode i pravde.

– Još jedna delegacija iz Jagodine putuje za Beč. Ovoga puta Dragan Marković sa sobom vodi taksiste, cvećare…, kaže za Danas Slađana Veličković, predsednica GrO SSP Jagodina.

Po njenim rečima, koliko je upoznata sa itinererom putešestvija i njegovom agendom -neki u glavni grad Austrije putuju autobusom a neki avionom.s

Ali, svi su osigurani tokom boravka u inostranstvu.

– Našli smo cenu autobuskog prevoza za Beč u iznosu od 2.350.677 dinara, cenu avionskog prevoza sa jednim mestom u biznis i sedam u ekonomskoj klasi za 38 ,,delegata,” sa cenom od 1.622.800 dinara, osiguranje u iznosu od 98.772,22 dinara, nabraja ona taksativno za Danas, napominjući da su u SSR Jagodina do podataka za ovaj tekst došli preko Portala javnih nabavki.

Pošto za Beč putuju taksisti iz Jagodine, po njenim rčima, trebalo bi da dobro pogledaju ulice kojima se vozi po austrijskim gradovima i uporede ih sa ulicama u Jagodini.

– Pogotovo sa ulicom Milana Mijalkovica. Cvećari neka dobro pogledaju austrijske parkove, ako slučajno saznaju da u Beču vrše prenamenu zemljišta zelenih površina u gradjevinsko zemljište, obavezno da nas obaveste jer smo mi iz opozicije uvereni da to samo u Srbiji može da se izvede, podseća Slađana Veličković na pokušaj gradnje na zelenoj površini u jagodnskom naselju „Sarina međa”, o čemu je Danas pisao u više navrata.

Trebalo bi prvo srediti svoje dvorište, posle toga gledati u tuđe, smatra ona.

– Mi iz Stranke slobode i pravde nestrpljivo očekujemo da čujemo utiske naših sugrađana o boravku u jednom uredjenom evropskom gradu, gde se znaju pravila, gde postoji red i u kome je nezamislivo da postoje ovakvi problemi kakve Jagodina ima, ističe Slađana Veličković za kraj.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari