Jagodinci uz pomoć tekstova u N1 i Danasu odbranili zelenu površinu u naselju „Sarina međa” 1Foto: GO DS Jagodina

 

Posle protesta građana, potpisivanja peticije, kao i tekstova i priloga u nezavisnim medijima zelena površina Jagodini je odbranjena i na njoj neće biti podignute zgrade.

Pod pritiskom građana iz jagodinskog naselja „Sarina međa”, tekstova N1 i Danasa, kao i angažovanja Demokratske stranke, koaliciona vlast Jedinstvene Srbije, Srpske napredne stranke i lažne opozicije kapitulirala u slučaju prodaje gradskog parka poznatom investitoru radi izgradnje objekta P+4+PK, javljaju iz Jagodine.

Po rečima Petra Jovanovića iz tamošnje Demokratske stranke političari Jedinstvene Srbije, Srpske napredne stranke i lažne opozicije na čelu sa „Buntom”, na sednici jagodinske skupštine održane 28. februara ove godine jednoglasno su doneli, ne stručnu, nego političku odluku, da gradski park prodaju poznatom investitoru za izgradnju.

Ni jedan lokalni medij, ističe on u saopštenju GO DS Jagodina, nije smogao hrabrosti da komentariše ovaj slučaj niti da prisustvuje skupu građana na kome su prisustvovale i neke opozicione stranke, koji je tim povodom organizovan.

Tek nakon objave „Danasa” i N1, ovaj slučaj je 17. marta dobio epilog na taj način što je predsednik skupštine grada Dragan Marković Palma, pritisnut građanima i navedenim medijima obećao povlačenje odluke o prodaji parka, ističe Jovanović.

Ovoj odluci je prethodio sastanak predstavnika vlasti sa građanim gde je od njih traženo da odustanu od jučerašnjeg skupa.

– Pošto su građani odbili takav predlog vlast je posegla za umanjenjem štete na taj način što su dozvolili svim lokalnim medijima koji su bliski vlasti da se danas slavodobitnički pojave na ovom skupu izveštavajući kako je zapravo vlast poslušala svoje građane, kaže za Danas Petar Jovanović.

Po njegovim rečima ovo je još jedan vid manipulacije bahate i korumpirane jagodinske koalicione vlasti – „prvo vam na silu otmu park, a onda, pritisnuti javnošću pokušavaju poraz da pretvore u pobedu”.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari