DS: Vlast u Jagodini prodaje parkove tajkunima za izgradnju zgrada, protest u naselju „Sarina međa” 1Foto: DS Jagodina

 

Juče su stanari jagodinskog naselja „Sarina međa” održali su skup povodom prodaje gradske parcele kp. br. 670/136 KO Jagodina, koja se nalazi na uglu najprometnije gradske ulice Stevan Prvovenčani i Vojvođanske ulice u blizini jagodinskog Akva parka.

Parcela je javna svojina, površine 1596 kvadratnih metara, i služila je kao zelena oaza, odnosno park, a sada je „ispod radara” postala parcela za izgradnju spratnosti P+4+PK, upozoravaju iz Demokratske stranke Jagodine.

Na protestnom skupu prisutni su potpisivali peticiju kojom se traži da se ova novoformirana parcela u „Sarinoj međi” vrati matičnoj parceli, odnosno da ostane park, kako je ranije bilo.

Pored stanara, skupu su se odazvali zainteresovani građani, aktivisti i političari opozicionarnih stranaka.

Prema rečima funkcionera Demokratske stranke, ovaj skup su pratile mnoge kontroverze na koje oni ovom prilikom ukazuju.

– Iz nekog razloga organizatori su naveli da je u pitanju skup, iako je na delu pokušaj otimanja parka u korist tajkuna, pa je logikom stvari ovaj događaj trebalo nazvati protestnim skupom, kaže za Danas Petar Jovanović, predsednik GO DS Jagodina.

On ukazuje da su prenamenu i prodaju uradili političari koalicione vlasti Jedinstvene Srbije, Srpske napredne stranke i „megafoni vlasti” u vidu lažne opozicije kao što su „Bunt”, lokalni POKS i još neki u korist jednog lokalnog tajkuna.

Takođe Jovanović navodi da nijedan predstavnik vladajućih stranaka nije došao da građanima objasni ovaj postupak.

– Demokratska stranka će pažljivo pratiti ovaj slučaj i obaveštavati javnost. Istovremeno pozivamo lokalne medijske kuće i portale – Infocentralu, CentralMediu, Šetam i Pričam, Palmu plus i druge da makar za trenutak prestanu sa hvalospevima ovoj korumpiranoj i bahatoj vlasti, da se konačno stave u službu interesa građana i da izveštavaju javnost o bitnim stvarima za našu zajednicu, najavljuje on.

Po njegovim rečima opozicija u Jagodini „razume” da svi prozvani više vole da 23 sata dnevno glorifikuju jagodinsku vlast, ali smatraju da bi makar taj jedan sat zadovoljio elementarni nivo profesionalnosti, koji za sada kod pomenutih medijskih kuća i portala ne postoji, zaključuje Jovanović ispred Informativna služba Demokratske stranke.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari