U ovom trenutku „samo jedan čovek” zna kada će biti raspisani izbori: Instruktaža za kontrolore izbora u Jagodini 1Foto: DS Jagodina

 

U sklopu priprema za predstojeće lokalne izbore u Jagodini juče je u organizaciji Demokratske stranke, koja je član koalicije Srbija protiv nasilja u Jagodini, održana druga instruktaža za buduće članove biračkih odbora, kao i za pravni tim koji će se baviti predizbornim, izbornim i postizbornim pravnim pitanjima u Jagodini.

Instruktažu za kontrolore na biračkim mestima i pravna pitanja od momenta raspisivanja-do kraja izbornog procesa su držali: Irena Ljubomirović, pravnica sa pravosudnim ispitom, članica GIK Beograda i nekadašnja sekretarka GU Bepgrad, kao i mladi advokat iz Beograda Mihajlo Jovičić, član centralnog izbornog štaba koalicije Srbija protiv nasilja u Beogradu, za pravna pitanja i kontrolu izbora.

Instruktaže su održane u sali pomoravskog okruga i prostorijama Demokratske stranke.

– U ovom trenutku „samo jedan čovek” zna kada će biti raspisani beogradski, kao i redovni lokalni, izbori u Srbiji, ali nas to ne sprečava da svoje kontrolore i pravni tim edukujemo za sva iskušenja koja nas očekuju tokom izbornog procesa, ističu iz jagodinske koalicije Srbija protiv nasilja.

Po njihovim rečima Predsedništvo koalicije Srbija protiv nasilja u Beogradu će odlučivati o uslovima za izlazak na izbore, pa će se i koalicija u Jagodini ponašati u skladu sa tim uputstvima i odlukama na nivou cele Srbije.

Ova, kao i prethodna edukacija za konztolore izbora su bileu organizaciji koalicije Srbija protiv nasilja koju u ovom trenutku u Jagodini čine: Demokratska stranka, Narodni pokret Srbije, Novi DSS, Socijaldemokratska stranka, Ekološki ustanak-Ćuta, kao i nekoloko udruženja građana i pojedinaca.

– Očekujemo da će uskoro naša koalicija biti brojnija, optimistički završavaju razgovor za Danas iz jagodinske opozcione kolacije Srbija protiv nasilja.

Da podsetimo, kao što je Danas već pisao prva instruktaža za kontrolore predstojećih izbora održana je u Jagodini pre mesec dana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari