Podrška Jagodine protiv nasija studentima u Beogradu večeras na Trgu kod fontane 1Foto: GrO DS Jagodina

 

Stranke ujedinjene u koaliciji Srbija protiv nasilja organizuju večeras u centru Jagodine na Trgu kod fontane okupljanje u znak podrške studentima u Beogradu i da još jednom izraze protest zbog izborne krađe koja se od strane SNS dogodila na izborima 17. decembra.

Početak skupa podrške i protesta zakazan je za 17 sati.

Na svojoj viber grupi Sad il’ nikad, članovi jagodinskog DS-a, iz koalicije Jagodina protiv nasilja, kao suorganizatori ovog skupa pozivaju sugrađane da im se priključe večeras na kod fontane, takođe, deleći noćašnje saopštenje SPN, u kome se između ostalog navodi da je režim Aleksandra Vučića je još jednom pokazao svoje pravo – nasilničko lice.

– Nisu dozvolili gradskim odbornicima i narodnim poslanicima da uđu u skupštinu grada, poslali su svoje huligane da prave incidente, da bi na kraju Vučić na građane koji se bune zbog pokradenih izbora poslao specijalne jedinice koje su primenile brutalnu silu, stoji, između ostalog u saopštenju SPN prenetom u njihovoj viber grupi.

Oni takođe, osuđuju nasilje koje je režim primenio da bi rasturio demonstracije građana koji traže poništavanje izbora, kao i pokušaj predstavljanja mirnih protesta nasilničkim.

– Nikada nećemo prihvatiti krađu koja je organizovano sprovedena na izborima 17. decembra. To nije pitanje toga koja će stranka biti vlast, to je pitanje opstanka Srbije, ponavljaju poruku i iz koalicije na lokalnom nivou Jagodina protiv nasilja.

Više vesti iz ovog grada čiatjete na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari