„Parizer nasilje” tema večerašnjeg protesta u Jagodini 1Foto: GrO DS Jagodina

 

Večeras, u 19 sati u centru grada kod Fontane održaće se po 13.put građanski protest Jagodina protiv nasilja. Tema protesta je – „Parizer nasilje”.

– Kao osvrt građanske Jagodine na malograđansko i populističko ponašanje Aleksandra Vučića kao i njegovo koketiranje sa sopstvenom glupošću, pokušavajući da u virtuelno blagostanje uvuče i nas koji ne volimo parizer i ne doživljavamo sniženje cena tridesetak prehrambenih proizvoda vrhunskim dostignićem boljeg standarda naprednjačke vlasti i zlatnim dobom Srbije, poručuju organizatori protesta u Jagodini.

Kako kažu za Danas, o ovoj, ali i drugim temama prisutnima će govoriti Maja Radojičić, koja je ujedno i konferansije protesta.

Gost protesta će biti prof. dr Branimir Jovančićević, narodni poslanik i potpredsednik Demokratske stranke.

U okviru protesta biće postavljeni štandovi Demokratske stranke i drugih opozicionih stranska koje budu želele da se priključe nastavku prikupljanja potpisa za peticiju o izmenama Zakona o izvršenju i obezbeđenju kojom bi se, između ostalog, zahtevalo da porodični dom ne može biti predmet izvršenja.

Ovom prilikom će se građanima deliti leci koji ukazuju na probleme u Jagodini.

Predviđena je protestna šetnja glavnom ulicom pored osnovnog suda, opštine, policijske uprave do mesta polazišta.

Organizatori protesta pozivaju Jagodince da im se priključe i na narednom, 14. protestu Srbija protiv nasilja koji će se održati na istom mestu i na isto vreme u petak, 29. septembra.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari