Ar zemlje po ceni četiri pakla cigareta: Protest protiv nasilja u Jagodini 1Foto: GrO DS Jagodina

 

Osmi protest Jagodina protiv nasilja održan je sinoć u Jagodini, a građanima se obratila Jelena Mihajlović iz Pećinaca, majka deteta koje je izbačeno iz vrtića zbog političke nepodobnosti roditelja.

– Poštovani građani Jagodine, ne možemo ostati nemi na činjenicu da je porodica ministra Tome Momirovića ovih dana kupila 60 hektara zemlje u vlasništvu AIK Jagodina u stečaju za smešnu sumu od 8,6 miliona dinara. Prenešeno na polje matematike to znači da je kvadrat ove zemlje koštao 14,3 dinara odnosno da ar vredi kao četiri kutuje cigareta, podsetila je moderatorka protesta Maja Radojčić.

Po njenim rečima, sve je urađeno „po zakonu”, upravo onako kako se vrše prodaje ili dobijaju poslovi na nameštenim tenderima širom Srbije gde se obavezno javlja samo jedan ponuđač koji kupuje po početnoj ceni i po pravilu je to osoba bliska strankama na vlasti.

– Najosetljiviji vid nasilja je prema deci i bespomoćnim ljudima, što je moja ćerka bila u ovom slučaju. Povratak mog deteta, posle godinu dana, u vrtić nije nikakva pobeda već poraz celog društva i slika bahate vlasti u Pećincima i Srbiji, rekla je Jelena Mihajlović iz Pećinaca o slučaju izbacivanja svog deteta iz vrtića i traumama koje je njena porodica preživela tokom ovih godinu dana.

Posle govora usledila je protestna šetnja a sa Jagodinicima u koloni je bio i Zoran Lutovac, narodni poslanik i predsednik Demokratske stranke.

Ar zemlje po ceni četiri pakla cigareta: Protest protiv nasilja u Jagodini 4
Foto: GrO DS Jagodina

Na kraju protestne šetnje, građani su, kao i uvek, pozvani na sledeći, deveti protest, koji će biti organizovan 25. avgusta, na istom mestu kod fontane u centru Jagodine sa početkom u 19 sati.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari