Jelena Mihajlović i Zoran Lutovac na osmom protestu Jagodina protiv nasilja 1Foto: GrO DS Jagodina

 

Osmi protest Jagodina protiv nasilja održaće se u petak, 18. jula u 19 sati u centru grada kod fontane.

Građanima će se obratiti Jelena Mihajlović iz Pećinaca, majka deteta koje je izbačeno iz vrtića zbog političke nepodobnosti roditelja.

Po najavi Organizaconog odbora gost osmog protesta u Jagodini će biti dr Zoran Lutovac, narodni poslanik i predsednik Demokratske stranke.

Pre samog početka konferansije protesta Maja Radojičić će ponoviti zahteve proresta i ukazati na teškoće koje građani Jagodine imaju zbog učešća na protestu

– Ovo će biti mogućnost da se građani u neposrednom razgovoru sa Zoranom Lutovcem, Jelenom Mihajlović i Majom Radojićić, informišu o svim aktuelnostima vezanim za proteste, i druge teme, širom Srbije.

Po njihovim rečima „i pored ucena, zastrašivanja, prijateljskih saveta, zvanja poslodavaca, fotografisanja prisutnih, slanja inspekcija, pa čak i pozivanja vladike SPC, građani će i ovaj, osmi protest, obeležiti protestnom šetnjom”.

Ruta šetnje odvijaće se ulicom Kneginje Milice do Osnovnog suda u Jagodini gde će se skretanjem udesno proći pored jagodinske opštine i nastaviti ka kružnom toku kod „Navipa”, odakle će se ulicom Braće Dirak krenuti desno ka ulici Lole Ribara kojom će se doći do novog kružnog toka u centru grada sve do mesta polaska.

Na kraju protestne šetnje, građani će, kao i uvek, biti pozvani na sledeći, deveti protest, koji će biti organizovan 25. avgusta, na istom mestu u isto vreme.

– Naglašavamo, i to ćemo činiti do kraja protesta Srbija protiv nasilja, da je broj učesnika protesta srazmeran jačini pritiska koalicione vlasti JS i SNS u Jagodini, poručuju za kraj iz Organizacionog odbora protesta.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari