Građane prebrojavaju, zastrašuju i omlovažavaju: U petak četvrti protest Jagodina protiv nasilja 1Foto: Privatna arhiva

 

Četvrti građanski protest Jagodina protiv nasilja biće održan sutra, u petak, 21. jula. Kao i do sada početak protesta je od 19 sati u centru Jagodine, kod fontane.

Po najavama organizatora okupljenim građanima Jagodine će se obratiti Anita Mančić, glumica i Aida Ćorović, aktivistkinja za ljudska prava.

Posle obraćanja gostiju i čitanja zahteva protesta predviđena je protestna šetnja ulicom Kneginje Milice ka „Elmosu”, do raskrsnice gde se, ulevo skreće u ulicu Stevana Sinđelića, do ulice Lole Ribara i novog kružnog toka u centru grada. Odatle će se povorka vratiti na mesto odakle je krenula.

Građane prebrojavaju, zastrašuju i omlovažavaju: U petak četvrti protest Jagodina protiv nasilja 2Organizacioni odbor protesta u Jagodini naglašava da se na njih vrši veliki pritisak koalicione vlasti JS i SNS, kao i njihovih satelita i lažne opozicije, kao i na građane koji učestvuju u protestima.

– Danima se preko medija i društvenih mreža vodi negativna kampanja protiv organizatora protesta i vrši forografisanje i prebrojavanje učesnika protesta. Samo u poslednjem broju nedeljnika Novi put, listu za društvena i pilitička pitanja Pomoravlja, Resave i Levča, čiji je izdavač Kopernikus, na čitave tri strane, uključujući i pola naslovne, su izneti razni negativni i netačni komentari od strane lokalnih poltrona vlasti, lažne opozicije, lažna reagovanja, tendenciozna i ostrašćena saopštenja urednika jagodinske medijske hobotnice, sve na račun jednog od organizatora protesta, kaže za Danas Petar Jovanović iz jagodnskog DS-a, koji je jedan od organizatora protesta u ovom gradu.

Građane prebrojavaju, zastrašuju i omlovažavaju: U petak četvrti protest Jagodina protiv nasilja 3
Broj učesnika protesta je srazmeran jačini pritiska koalicione vlasti JS i SNS – Petar Jovanović DS Foto: Privatna arhiva

Po njegovim rečima cilj ove medijske harange je zastrašivanja i omalovažavanja građana koji se ne plaše da javno učestvuju na protestima.

– Svakoga dana se organizatorima javljaju građani koji podržavaju proteste i ujedno izvinjavaju zato što zbog ucena i pretnje sankcijama ne mogu da prisustvuju protestima, ističe Jovanović, dodajući da je „broj učesnika protesta je srazmeran jačini pritiska koalicione vlasti JS i SNS”.

On se kao organizatori protesta obraća zaposlenima u Novom putu i časnim članovima Kluba novinara Pomoravlja:

– Poštovani prijatelji upoznati smo sa pririscima i metodama Geblsovske propagande koja se na vas i nas, organizatore protesta, sprovodi od strane medijske hobotnice Jagodine na čijem je čelu Dragan Marković Palma, a prljave poslove u njegovo ime sprovodi Stevo Grkinić, glavni i odgovorni urednik TV Palma plus, koji samoinicijativno piše besmislena saopštenja KNP, zloupotrebljavajući tako većinu novinara ovog kluba za interese koalicione vlasti JS i SNS, smatra Jovanović.

Zato on „želi da im kaže” da ih „razumeju ne ljutie se na njih”, i ujedno im „obećavaju”. da se ništa slično „neće dogoditi promenom vlasti u Jagodini i Srbiji”.

– Bez obzira na pritiske, ucene i zastrašujuću negativnu medijsku kampanju protesti
Jagodina protiv nasilja će biti nastavljeni i odžaće se i sledećeg petka, 28. jula u isto mesto i u isto vreme, završava Petar Jovanović, pozivajući sugrađane da uzmu učešće u njima.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari