Marković Palma: Protest Srbija protiv nasilja organizovali oni koji su uništili Jagodinu 1Foto: Beta/Miloš Miškov

Predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma izjavio je danas da su protest „Srbija protiv nasilja“ u Jagodini organizovali oni koji su uništili taj grad „kada su bili na vlasti od 2000. do 2004. godine“.

U saopštenju koje je prosledila gradska uprava u Jagodini navedeno je da je Marković, koji je i predsednik Skupštine grada Jagodine, rekao da su građani u protestnoj šetnji mogli da vide „bivšu vlast koja je uništila“ taj grad i nanela mu više štete „nego sve poplave zajedno“.

Prema njegovim rečima, „ti čelokolonaši i organizatori današnje šetnje u Jagodini su potekli svi iz jedne partije, a to je Demokratska stranka (DS)“.

„Kada samo mi došli na vlast 2004. godine više je bilo kompjutera u kancelarijama DS u Jagodini nego u svim javnim insitucijama i ustanovama. Ti organizatori takzvanih protestnih šetnji ni u Jagodini, ni bilo gde u Srbiji, nikada nisu smeli da se lično obrate građanima, već se samo bahato ponašaju i sada imaju jedini cilj, a to je da se ponovo zaposle na državnom budžetu“, rekao je Marković u pisanoj izjavi.

Protestne šetnje „Srbija protiv nasilja“ organizovane su danas u 16 gradova u Srbiji kao poziv na preduzimanje mera za smanjenje nasilja u društvu, i kazne odgovorni za njegovo promovisanje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari