Iseljena porodica iz stana u Jagodini: Policija sprečila predstavnike DS da uđu u zgradu (VIDEO) 1Foto: Srinšot/N1

Predsednica Demokratske stranke u Jagodini Maja Radojičić i zamenik predsednika Izvršnog odbora DS Petar Jovanović pokušali su u četvrtak da uđu u ulaz zgrade u kojoj su izvršitelji plenili stan porodice Jevremović, ali ih policija sprečila u tome, navodi se u saopštenju DS-a.

„Demokratska stranka je i ranije obaveštavala jagodinsku, ali i srpsku javnost, o izvršiteljskom nasilju nad porodicom Jevremović, koja se od sinoć nalazi na ulici bez krova nad glavom, iako je otac, odnosno suprug ove porodice u teškom zdravstvenom stanju“, navodi DS.

Ta stranka navodi da su policajci zadržali u pritvoru „teško bolesnog čoveka od 82 godine pod izgovorom da će ih pobiti ako ga puste“.

U izvršenju, uz asistenciju velikog broja policajaca, zaplenjen je stan od 66 m2 za dug od 6.000 evra, dodaju iz DS-a.

„Koleginica Maja i ja smo želeli da ih obiđemo i pomognemo Bojanu Jevremoviću i njegovoj majci u granicama mogućnosti Demokratske stranke, kako smo i ranije činili, ali su nas u ulazu zgrade u tome sprečili policajci kojih je bilo skoro dvadesetak. Nije nam dozvoljeno da se popnemo do stana ove porodice uz obrazloženje da u zgradu mogu da uđu samo stanari. Na naše upozorenje da je sloboda kretnja Ustavom zagarantovana i da oni upravo krše Zakon koji bi trebalo da štite, dobili smo odgovor da oni za takvu odluku ‘imaju napismeno’. Međutim, kada smo zahtevali da nam pokažu ‘to napismeno’ dat nam je odgovor da ćemo dobiti sutra, što je u žargonu značilo ‘malo sutra’“, izjavio je Petar Jovanović, prenosi N1.

Pošto, kako je naveo, nije bilo nikakvog dokumenta policije o zabrani kretanja, on je insistirao da mu se ne krši Zakonom zagarantovano pravo i pokušao je da se popne do drugog sprata u čemu su ga policajci sprečili primenom sile, što je i snimljeno telefonom.

„Demokratska stranka obećava građanima Srbije da će sistemski kroz promenu zakona smanjiti izvršiteljske takse, uvesti veći broj službenika za overu i predložiti da porodični dom ne može biti predmet namirenja duga ukoliko je to poslednja nekretnina dužnika“, poručuju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari