Stanari na Voždovcu izvršili građansko hapšenje aktivista SNS, među njima bio i direktor PIO fonda Relja Ognjenović (VIDEO) 1foto: Printscreen/YouTube/SRBIN.info

Stanari jedne voždovačke zgrade izvršili su građansko hapšenje aktivista Srpske napredne stranke koji su imali spiskove s podacima stanara, rekao je za SRBIN.info jedan od stanara Davor Kalajžić, diplomata i član udruženja „pokret Moba“.

Uz svoje tvrdnje Kalajžić je priložio i video snimak čitave situacije.

Kako se vidi na video materijalu, čiji je početak sa nadzorne kamere muškarac i žena dolaze sa spiskom do poštanskih sandučića.

U nastavku snimka vide se stanari i aktivisti SNS u hodniku zgrade, a Kalajžić razgovara sa jednim od njih. Zbog buke se ne razume najbolje o čemu aktivisti i stanari razgovaraju, a kako je sve izgledalo pogledajte u video snimku ispod.

Kalajžić objašnjava kako je sve izgledalo

Davor Kalajžić tvrdi da su naprednjaci došli sa spiskom na kojima su imena i prezima stanara, kao i brojevi telefona i da su tražili prazne stanove, kao i one u kojima se nalaze podstanari i „vrebaju poslovne prostore“.

„Rade Malu Krsnu 2, odnosno žele da prijave što više ljudi na te lažne adrese i zato idu od stana do stana i idetiofikuju, upoređuju sa svojim spiskom“, rekao je on.

On je poručio da su to podaci koji su zaštićeni zakonom.

Kalajžić kaže u snimku da su drugi put došli u njihovu zgradu i da su ih uhvatili na delu sa spiskom i kako kriju spisak koji nisu želeli da daju.

„Bili smo prinuđeni da u skladu sa svojim građanskim ovlašćenjima izvršimo građansko hapšenje. Sprečili smo ih da dalje vrše delo kkoje se inače goni po službenoj dužnosti. Zaustavili smo ih u činjenu i pozvali smo nadležni državni organ, policiju, da ih preuzme i dalje procesuira“.

Navodi i da su naprednjake zadržali da ne mogu da napuste zgradu, da vrše građansko hapšenje.

Stanari na Voždovcu izvršili građansko hapšenje aktivista SNS, među njima bio i direktor PIO fonda Relja Ognjenović (VIDEO) 2
Davor Kalajžić; foto: Printscreen/YouTube/SRBIN.info

Zatim su, dodaje Kalajžić, naprednjaci „telefonom obavestili svoju strukturu“ i za nekoliko minuta se pojavio direktor PIO fonda Relja Ognjenović.

„Pojavio se on (Relja Ognjenović, prim. nov) i cela voždovačka ekipa koja je inače bila na terenu, sada vidimo, i u ostalim zgradama. To je bila zgodna prilika da i njima ne dozvolimo da bilo gde idu i da sačekamo dolazak poliociju“, navodi on, i dodaje da policija nije htela da dođe.

Policiji su „zapretili“ da će i protiv njih pokrenuti prijave jer ne postupaju po svojoj dužnosti, a onda su se, navodi sagovornik SRBIN.info, pojavila dva policajca. Oni su uzeli podatke od svih pristunih lica.

„Kada sam tražio od policiji da zapleni od neovlašćenih lica materijal koje drže u neovlašćenom posedu oni to nisu hteli da urade. Takođe kada smo se izraspravljali sa policijom i naprednjacima oni su bili u vrlo srdačnoj atmostferi“, rekao je on.

Kalajžić je dodao da se nada da će naprednjaci njihovu zgradu izbegavati u daljem periodu.

Građane je pozvao na „opšti otpor“ krađi izbora.

Ognjenović na društvenim mrežama objavio da su bili u kampanji po Voždovcu

Relja Ognjenović, direktor PIO fonda, objavio je sinoć na svom profilu na Instagramu da su aktivisti SNS obilazili svoje članove i saborce na Banjici, u opštini Voždovac.


„Obilazak naših članova i saboraca je prilika da razmenimo različita mišljenja i podržimo jedni druge da bismo zajedno živeli u boljoj zemlji. Komšije nas dočekuju sa lepim rečima, posluženjem i iskrenim stiskom ruke kako to i dolikuje pravim domaćinima. Kada razmenimo predloge, sugestije ili reči hvale, tada znamo da smo na dobrom putu i tada dobijamo vetar u leđa da smo na dobrom putu. Zato nikome nećemo dozvoliti da nam se nađe na putu uspeha i da nas ometa da posećujemo naše članove, jer @sns_srbija je jedna velika porodica. Živela Srbija! Živeo Beograd!“, napisao je on uz propratni video snimak.

Ognjenović često objavljuje stranačke aktivnosti na Instagramu, a objavljivao je i fotografije sa članom Izvršnog odbora SNS-a Andrejem Vučićem i sinom predsednika Srbije Danilom Vučićem.

On je pre nekoliko dana reagovao na saopštenje novosadskog odbora Stranke slobode i pravde, negirajući njihove navode u vezi sa privremenom promenom prebivališta radnika Pokrajinskog fonda. PIO.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari