Foto: Janson Morison/Free Images

Operativci  ove dve službe u subotu, 11. avgusta, oko 12 časova pretresli su kuću Dejana Lukića(43) u Požeženu, opština Veliko Gradište.

U pomoćnim prostorijama Lukićevog domaćinstva pronađeno je 6. 100 paklica kineskih cigareta Asshima, bez akciznih markica.  Lukić je uhapšen i određeno mu je zadržavanje od 48 sati zbog osnovane sumnje da je počinio krivično delo neoblašćene prodaje akcizne robe.

Sutradan, u nedelju 12 avgusta osumnjičeni je predat  Osnovnom tužilaštvu u Velikom Gradištu. On je saslušan kod nadležnog tužioca, gde je  priznao  krivično delo za koje se terteti. Na osnovu institucije sporazumnog priznanja krivice u dogovoru sa tužilaštvom, koji je prihvatio i Osnovni sud u Velikom Gradištu, Dejan Lukić je osuđen na osam meseci zatvora, uslovno na dve godine, kao i na novčanu kaznu od 100. 000 dinara. Ujedno zaplenjena je celokupna količina cigararete, koju je Lukić nameravao da proda.

Tako je ovaj slučaj pokušaj šverca akcizne robe cigareta u potpunosti rešen u rekordnom roku. Od  trenutka otkrivanja krivičnog dela, pa do konačne, pravosnažne presude u vidu sporazuma o priznavanju krivice, prošao je samo jedan dan., što je za svaku pohvalu, koju zaslužuju požarevačka policija i Osnovno tužilaštvo u Velikom Gradištu.