Od početka godine procesuirane 22 organizovane kriminalne grupe, uhapšeno 128 članova 1Foto: Beta/ Emil Vas

„Policija je na teritoriji Srbije zaplenila više od 6,2 tone narkotika, ali su istovremeno učestvovali i u devet međunarodnih akcija u kojima je oduzeto 1,9 tona kokaina, oko 140 kilograma marihuane i pronađeno sedam laboratorija za proizvodnju narkotika“, rekao je Stefanović, navodi se u saopštenju MUP-a.

Govoreći o migracijama, Stefanović je rekao da je od početka migrantske krize kroz Srbiju prošlo više od milion migranata, a da trenutno u centrima za azil u Srbiji boravi oko 4.000 njih.

„Srbija je od početka migracija preduzela važne korake na ojačavanju svoje granice u cilju sprečavanja iregularnih migracija i krijumčarenja ljudi, kao i zaštite bezbednosti Srbije. Ujedno smo se trudili da svima koji su boravili u našoj zemlji omogućimo humane uslove i svu neophodnu negu“, rekao je Stefanović.

Naveo je da Interpol već pet godina zaredom svrstava srpsku policiju u deset najpoželjnijih partnera za saradnju.

Stefanović je na Кriminalističko-policijskoj akademiji studentima nemačkog Federalnog univerziteta primenjenih nauka i javne uprave održao predavanje na temu „Uticaj međunarodne saradnje na bezbednost Republike Srbije“.