Foto: BETAPHOTO/EMIL VAS/EV

Parastosu su prisustvovali članovi Ivanovićeve porodice, njegovi saradanici iz SDP i drugih političkih opcija Srba sa KiM, prijatelji i poštovaoci, kao i predstavnici SPC i lideri opozicije: bivši predsednik Srbije i lider Boris Tadić, predsednik DS Zoran Lutovac, Dragan Đilas, Borislav Stefanović iz Levice Srbije, predsednik Nacionalnog pokreta Srba sa KiM Slaviša Ristić, Đorđe Vukadinović iz Pokreta za spas Srbije. Godišnjem pomenu koji je organizovala porodica nije prisustvovala Milena Popović, poslednja Ivanovićeva životna saputnica i majka njegovog najmlađeg sina Bogdana.

Miroslav Ivanović ukazao da se ni posle godinu dana ne vide razultati istrage ubistva njegovog brata, kao i da on „ne vidi da se ulaže dovoljno napora da se otkriju izvršioci i nalogodavci ovog zločina“. On je naglasio da istraga „pre svega zavisi od profesionalnosti ljudi koji taj posao treba da rade“.

-Možemo govoriti o nadi koja postoji od prvog trenutka da će se pronaći izvršioci i nalogodovci, da će cela priča biti razotkrivena do onog poslednjeg koji učestvovao u planiranju i izvršenju tog gnusnog dela. Porodica to iščekuje, međitim već puna godina je prošla, rezulataa još nema, makar mi o svemu tome nismo informisani – rekao je Miroslav Ivanović na molbu novinara da im se obrati.

Na dan ubistva Olivera Ivanovća, 16. januara SDP će u severnom delu Kosovske Mitrovce na mestu na kom je likvidiran organizoavti skup na koji je pozvala i sve predstavnike međunardnih msija, stranih ambasada i kancelarija na KiM. Istog dana u Beogradu će se održati protest u znak negodovanja što ni posle godinu dana od Ivanovićevog ubitsva ubiće i nalogodavci nisu otkroveni i njihova imena obelodanjena.

Kako javlja portal KoSSev.info danas je i u manastiru Visoki Dečani služen pomen Oliveru Ivanoviću. Služio je iguman dečanski arhimandrit Sava Janjić.

Povezani tekstovi