Optužnica protiv Zorana Drobnjaka zbog nesreće na putu Ub – Lajkovac 2017. 1Foto: N1

Više javno tužilaštvo u Valjevu je podnelo optužnicu protiv Zorana Stojisavljevića i Zorana Drobnjaka, kao i Javnog preduzeća „Putevi Srbije“, zbog saobraćajne nesreće novembra 2017. godine na putu Ub – Lajkovac u kojoj su dve osobe poginule, a jedna povređena.

Podsetimo, nesreća se dogodila 12. novembra 2017. godine na neotvorenom delu autoputa Ub – Lajkovac, u Stublenici. Jedna osoba je poginula na licu mesta, a druga je podlegla povredama u valjevskoj bolnici.

Kako se navodi u optužnici, vozač „mercedesa“ se tada kretao iz pravca Valjeva ka Beogradu i kad je došao do mesta Nepričava skrenuo na trasu autoputa u izgradnji, prošao pored betonskih prepreka od kojih je jedna bila pomerena i omogućavala prolaz desnom stranom asfaltirane saobraćajne trake, da bi potom u mestu Stublenica udario u neosvetljenu betonsku barijeru nakon čega je sleteo sa autoputa u izgradnji, prenosi N1.

Tužilaštvo navodi da su nakon sprovedene istrage protiv izvršnog direktora Sektora za održavanje puteva prvog i drugog reda u JP „Putevi Srbije“ Zorana Stojisavljevića, generalnog direktora Zorana Drobnjaka i JP „Putevi Srbije“ prikupljeni dokazi koji „potkrepljuju opravdanu sumnju da su izvršili krivično delo teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja iz čl. 297. st. 2 KZ u vezi krivičnog dela nesavesno vršenje nadzora nad javnim saobraćajem iz čl. 295. st. 1 KZ“.

Takođe se navodi da su Stojisavljević i Drobnjak nesavesnim vršenjem dužnosti – nepreduzimanjem mera za obezbeđenje deonice budućeg autoputa i nepreduzimanjem mera nadzora i kontrole rada – ostvarili korist za JP „Putevi Srbije“ u iznosu od 8.948.102,40 dinara.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

2 reagovanja na “Optužnica protiv Zorana Drobnjaka zbog nesreće na putu Ub – Lajkovac 2017.”

  1. Počele su Staljinove čistke po Vučiću. Paranoja je teška bolest i dovodi ( nadam se 7 molim Bogu) do kraha kao što je dovela i Staljina i Hitlera.

  2. Da li je ova Drobnjak kriv ili ne utvrdice sud. Ono sto zabrinjava je da je ova osoba prvostepeno osudjena 2017. godine na godinu dana zatvora uz zabranu obavljanja javnih funkcija tri godine. Godinu dana kasnije apelacioni sud je ponistio presudu i vratio na ponovno sudjenje, koje je zakazano za oktobar 2020, ali jos nije odrzano. Ostao je direktor Puteva Srbije, preko kojeg idu poslovi vredni vise milijardi evra. U datoj situaciji je verovatno spreman da izvrsava sve naloge, a videli smo kako snishodljivo prima ponizavanje od strane nadredjenih. To je slika i prilika ucenjenih vd direktora javnih preduzeca, a sta je preko njih realizovano saznacemo tek jednog dana kada se sprovede temeljna kontrola poslovanja.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.