Optužnica protiv Zorana Drobnjaka zbog nesreće na putu Ub – Lajkovac 2017. 1Foto: N1

Više javno tužilaštvo u Valjevu je podnelo optužnicu protiv Zorana Stojisavljevića i Zorana Drobnjaka, kao i Javnog preduzeća „Putevi Srbije“, zbog saobraćajne nesreće novembra 2017. godine na putu Ub – Lajkovac u kojoj su dve osobe poginule, a jedna povređena.

Podsetimo, nesreća se dogodila 12. novembra 2017. godine na neotvorenom delu autoputa Ub – Lajkovac, u Stublenici. Jedna osoba je poginula na licu mesta, a druga je podlegla povredama u valjevskoj bolnici.

Kako se navodi u optužnici, vozač „mercedesa“ se tada kretao iz pravca Valjeva ka Beogradu i kad je došao do mesta Nepričava skrenuo na trasu autoputa u izgradnji, prošao pored betonskih prepreka od kojih je jedna bila pomerena i omogućavala prolaz desnom stranom asfaltirane saobraćajne trake, da bi potom u mestu Stublenica udario u neosvetljenu betonsku barijeru nakon čega je sleteo sa autoputa u izgradnji, prenosi N1.

Tužilaštvo navodi da su nakon sprovedene istrage protiv izvršnog direktora Sektora za održavanje puteva prvog i drugog reda u JP „Putevi Srbije“ Zorana Stojisavljevića, generalnog direktora Zorana Drobnjaka i JP „Putevi Srbije“ prikupljeni dokazi koji „potkrepljuju opravdanu sumnju da su izvršili krivično delo teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja iz čl. 297. st. 2 KZ u vezi krivičnog dela nesavesno vršenje nadzora nad javnim saobraćajem iz čl. 295. st. 1 KZ“.

Takođe se navodi da su Stojisavljević i Drobnjak nesavesnim vršenjem dužnosti – nepreduzimanjem mera za obezbeđenje deonice budućeg autoputa i nepreduzimanjem mera nadzora i kontrole rada – ostvarili korist za JP „Putevi Srbije“ u iznosu od 8.948.102,40 dinara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.