Ostavka u radnoj grupi za Medijsku strategiju 1Dalila Ljubičić Foto: Medija centar

Upravni odbor Asocijacije medija povukao je svoju predstavnicu iz Radne grupe za izradu Medijske strategije do 2023.godine i ovlastio izvršnu direktorku Dalilu Ljubičić da ostavku na članstvo u Radnoj grupi podnese ministru kulture i informisanja Vladanu Vukosavljeviću, koji je u avgustu ove godine rešenjem imenovao u njen sastav.

Integralni tekst saopštenja Upravnog odbora glasi:

„Upravni odbor Asocijacije medija odlučio je da povuče svoju predstavnicu iz Radne grupe za izradu Radne verzije Strategije sistema javnog informisanja u Republici Srbiji do 2023.godine i ovlastio izvršnu direktorku Dalilu Ljubičić da ostavku na članstvo u Radnoj grupi podnese ministru kulture i informisanja Vladanu Vukosavljeviću, koji je u avgustu ove godine rešenjem imenovao u njen sastav.

Upravni odbor Asocijacije medija usvojio je izveštaj svoje predstavnice o radu Radne grupe u kojem se konstatuje da Radna grupa, do isteka roka za izradu Radne verzije Strategije, nije završila ni analizu stanja javnog informisanja u Srbiji.

U međuvremenu su nastupile okolnosti koje su uticale na urušavanje kredibiliteta Radne grupe, ocenio je Upravni odbor Asocijacije medija, koji smatra da je imenovanjem novog državnog sekretara za informisanje, usred rada Radne grupe, doveden u pitanje i njen legitimitet.

Prema stavu Upravnog odbora, metodologija je od početka bila pogrešna, a dosadašnji način izrade ovako važnog dokumenta neefikasan, na šta je Asocijacija medija više puta ukazivala.

Asocijacija medija predlaže ministru Vukosavljeviću da raspusti Radnu grupu, imenuje novu i promeni metodologiju, kako bi ovaj zahtevan posao mogao da bude završen u razumnom roku.

Asocijacija medija je i dalje spremna da maksimalno doprinese izradi nove Strategije sistema javnog informisanja u Republici Srbiji do 2023.godine“.  

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.