Panić: Radna grupa za analizu slučajeva kovida deo početka izborne kampanje 1Rade Panić Foto: BETAPHOTO/ SVETLANA DOJCINOVIC

Rade Panić iz Sindikata lekara i farmaceuta Srbije izjavio je za N1 da bi najava ministra zdravlja Zlatibora Lončara o osnivanju radne grupe za analizu smrtnih slučajeva tokom epidemije korona virusa, kada bi bila ozbiljna, bila nešto dobro, ali je ocenio da se mnogo kasni i da je reč o početku predizborne kampanje.

„Uskoro ćete, za neki dan, imati Srbiju preplavljenu propagandnim, reklamnim materijalom da je Srbija pobedila kovid. Sve se radi planski i smišljeno, i sve je u cilju rejtinga jednog čoveka i uslovno stranke koju on vodi“, istakao je on, prenosi N1. 

On smatra da će se vrlo brzo moći proveriti da li postoji ozbiljna namera da se sazna istina, i to ako Ministarstvo bude tražilo da se predlože nezavisni kandidati za radnu grupu, odnosno da budu prisutni i predstavnici Sindikata lekara i farmaceuta, kao i lekari iz Ujedinjeni protiv kovida (UPK), i da sve bude javno prenošeno.

Na pitanje da li je neko od njih pozvan da radi u ovoj radnoj grupi, on kaže da je „gotovo siguran da nismo obavešteni ni mi ni UPK.

Panić smatra da grupa treba da proveri i zašto je i dalje tajna kako se tokom epidemije nabavljala medicinska oprema.

„Hajde da odmah radna grupa to proveri, to su narodne pare, kako i ko sme u državi da to proglasi tajnom, svaki dinar u fondu je odvojio od svojih usta građanin da bi imao da se leči. Neko sa tim novcem radi šta god hoće“, ocenio je on i upitao: „Zašto se pravi treća kovid bolnica u Novom Sadu kada kovid prolazi, ko to pere pare?!“

Takođe pita i „gde je izveštaj o spoljašnjem vanrednom nadzoru u Novom Pazaru, koji je prošlog leta bio jedan od gradova najteže pogođenih korona virusom u Srbiji.

„Zašto nije do sada odrađen i zašto nije pozvano 37 specijalista koji su svojim potpisima tražili smenu (vršioca dužnosti direktora Opšte bolnice u Novom Pazaru) Meha Mahmutovića, zato što je u međuvremenu, sin državnog sekretara u Ministarstvu zdravlja Mirsada Đerleka“ bez konkursa dobio specijalizaciju iz stomatologije a pre toga je i zaposlen“, navodi Panić.

Ističe da svu dokumentaciju treba dati onima koji nisu poslušnici SNS, „i vrlo brzo ćemo dobiti rezultat“.

„Ako u toj radnoj grupi ne bude nezavisnih članova, onda ta radna grupa pravi alibi za vlast za sve ono što je radila tokom epidemije i ne želi da sazna istinu, i ponavljam tražimo da svakih sedam dana obaveštava javnost šta je radila“, naglasio je Panić.

Dodaje da se „nada da će i građani i svi ostali uskoro shvatiti da je sa ovom vlašću jedini mogući način razgovora tako što ćemo se u velikom broju na kraju odlučiti ili za štrajk ili za izlazak na ulicu, a ja pozivam sve zdrave delove svih sindikata, nevladinih udruženja, građanskih pokreta i sve dobronamerne ljude da nam pomognu da Srbiju pokušamo da vratimo iz mrtvih.

„Srbija je trenutno više mrtva nego živa, a ovo što se dešava sa radnom grupom je jedna velika farsa. Ja sam anesteziolog i znam da mrtav može da se vrati u život“, poručuje Panić.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

3 reagovanja na “Panić: Radna grupa za analizu slučajeva kovida deo početka izborne kampanje”

  1. Po ovom gospodinu, u Srbiji je od Kovida umrlo više lekara nego u celom ostatku sveta zajedno…. Ako je to stvarno tako, onda se postavlja pitanje zašto da slušam savete ljudi koji ni sami sebe ne umeju da zaštite? Razmišlja li Panić o tome?

    A na ovo „Zašto se pravi treća kovid bolnica u Novom Sadu kada kovid prolazi“ mogu i ja da ponudim odgovor: Zato što prolazi Kovid-19, ali dolazi Kovid-21.

    „Ja sam anesteziolog i znam da mrtav može da se vrati u život“, nastavlja Panić.

    Paniću bolan, da je taj bio stvarno mrtav, ne bi ga ti nikad „vratio u život“, poručuje ti Hristos. Taj je bio „blizu smrti“, a ne mrtav. Razlika je kao „trudna“ i „za malo pa trudna“.

  2. Radna grupa mora omogućiti građanima da im dostave informacije o preminulim od COVID-a, a za koje su lekari naveli drugačije uzroke smrti. Prevelika je bila gužva na testiranju i nisu se čekali rezultati brzih testova 15-20 min već svega nekoliko minuta. Treba uporediti broj dnevno testiranih po ambulantama sa realnim brojem koji se stvarno mogao testirati za dato vreme. Ogroman broj pozitivnih pacijenata je svesno prošao ispod radara!

    • A testovi inače pouzdani k’o vrbov klin… Ovo ostalo vam otpisujem kao „nagađanje sa predumišljajem“.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.