Krizni štab: Nema popuštanja mera za praznik, fokus na vakcinaciji mladih 1Foto: FoNet/Aleksandar Barda (arhiva)

Krizni štab je danas odlučio da tokom predstojećih praznika neće biti popuštanja postojećih epidemioloških mera.

Član kriznog štaba Branislav Tiodorović, je naveo da je ovakva odluka doneta kako bi se izbegao scenario koji je nastupio nakon Sretenja, kada se naglo povećao broj obolelih.

On je naveo da se tek od 8. maja može očekivati razmišljanje o popuštanju mera ali isključivo o „postepenom“ popuštanju.

Tiodorović je izjavio da 90 odsto pacijenata koji se nalazi u kovid bolnicama nisu vakcinisani. On je precizirao da nijedna vakcina nije efikasna 100 posto, tako da ima slučajeva oboljevanja i kod vakcinisanih ali to su uglavnom lakše kliničke slike.

On je istakao da je jedini efikasni lek za epidemiju vakcinacija stanovništva i da je fokus ubuduće vakcinacija mladih i radno angažovanih ljudi. On je za 15. maj najavio početak velike kampanje kako bi se što više mladih vakcinisalo.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da su, što se tiče novih slučajeva infekcije korona virusom „bolji brojevi nego pre nedelju dana“, ali da su ipak „brojevi veliki i užasni“ kao i da je britanski soj virusa dominantan.

U Srbiji je u poslednja 24 sata registrovano 2.138 novoobolelih od korona virusa i 26 preminulih.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

2 reagovanja na “Krizni štab: Nema popuštanja mera za praznik, fokus na vakcinaciji mladih”

  1. Ostavite decu na miru nemate ni u miliprocentima da deca i mladi imaju bilo kakve posledice simptomi su blazi od prehlade manite se corava posla i pustite decu na miru nemate nikakvu studiju o dugorocnijim posledicama vakcinacije nemate predstavu za godinu dana a kamo li za deset. Odakle vam uopste hrabrost da pravite kampanju da se mladi vakcinišu kako taj vas bolesni mozak funkcjonise da vas nije strah da mladi mogu neku posledicu na dugorocnom planu da imaju. Šta vam oni smetaju ako ste stare vakcinisali jesu zasticeni ako nisu zastićeni onda to otvoreno kazite vakcine ne štite a vi tvrdite da štite onda pustite mlade šta vam smetaju što nisu vakcinisani. Da pravite kampanju sa fasistickim metodama da vakcinisani mogu u kafic a nevakcinisani ne, treba da vas je sramota

  2. Agenda se nastavlja, sada mladi da se vakcinisu, od jeseni će da teraju trudnice na to, pa čak i decu od par meseci života. Ko ne veruje da će to da bude neka pronadje Faucijevu izjavu od pre mesec,dva. A on je glasnogovornik fašističke SZO i ljudi iz senke.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.