Počinje kampanja za vakcinaciju pripadnika nacionalnih manjina 1Foto: Boš

U saradnji sa nacionalnim savetima nacionalnih manjina Ministarstvo za ljudska i manjinska prava i društevni dijalog sprovešće kampanju za vakcinaciju protiv Kovida-19 pripadnika manjina u Srbiji.

Kako je najavljeno iz Ministarstva, kampanja je organizovana u okviru programa “Inkluzija Roma i drugih marginalizovanih grupa u Srbiji” koji sprovodi MLJMPDD uz podršku GIZ-a.

„Cilj kampanje je zaštita prava na život i prava na zdravlje stanovništva Republike Srbije, sa fokusom na pripadnike nacionalnih manjina“, navedeno je u pozivu za predstavljanje kampanje koje će biti održano sutra u Palati Srbije.

Ideja je, dodaje se, da se poruka o važnosti imunizacije proširi i stigne do svih građana Srbije na njihovom maternjem jeziku, bez obzira da li je njihov jezik u službenoj upotrebi  i bez obzira na mesto stanovanja.

U okviru kampanje, za potrebe 23 zajednice, na 17 jezika, pripremljeno više od 44.700 flajera, 1.200 postera koji su distribuirani nacionalnim savetima nacionalnih manjina u njihovim sedištima, kao i 21 džingl za radijsko emitovanje i 21 animirani film.

Do sada je u Republici Srbiji vakcinisano 47,8 odsto stanovništva, što ukazuje da još uvek nisu stečeni uslovi za kolektivni imunitet, koji je od vitalnog značaja za suzbijanje epidemije.

Kamanju će predstaviti ministarka Gordana Čomić, predsedavajući Кoordinacije nacionalnih saveta nacionalnih manjina Borče Veličkovski i predstavnik GIZ-a.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Jedno reagovanje na “Počinje kampanja za vakcinaciju pripadnika nacionalnih manjina”

  1. Kakve veze ima nacionalna pripadnost/opredeljenje sa vakcinacijom?!? Ludnica…

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.