Počinje suđenje Jutki za seksualno uznemiravanje službenice 1Foto: N1 (arhiva)

Posle ročišta održanog u februaru, nastavlja se suđenje doskorašnjem predsedniku lokalne uprave, koga je za seksualno uznemiravanje na radnom mestu prijavilo više žena, ali je optužnica podignuta samo u slučaju Marije Lukić, bivše sekretarice u Opštini. Ipak, na današnjem ročištu bi trebalo da se pojave i žene čije su prijave protiv Jutke odbačene.

Nakon što je dva puta izbegao pretres, Jeličić se prvi put u sudnici pojavio u februaru, kada je negirao sve optužbe i tvrdio da su te žene, uključujući i Mariju Lukić, napadale njega. Rekao je i da su SMS poruke seksualne sadržine poslate sa njegovog telefona, kojih ima više hiljada, a koje je Lukić dostavila tužilaštvu kao dokaz, zapravo one same sebi slale u periodu kad je „njemu nestao telefon“. Tada je sud u Brusu prihvatio predlog advokata Borivoja Borovića, zastupnika Marije Lukić, da se na sledećem pretresu, tj. danas, saslušaju žene koje su takođe bile izložene seksualnom uznemiravanju Milutina Jeličića Jutke.

Ono što je bilo sporno na prethodnom ročištu jeste to što je sud isključio deo javnosti, odnosno novinare, a ostavio Jutkine pristalice, inače radnike JKP Rasina, čiji je direktor Jutkin bratanac. Advokat Borović je takvu odluku suda ocenio kao skandaloznu, jer suđenje nije zatvoreno za javnost, već je ono, kako je rekao, „uskraćeno pojedincima“, i to isključivo novinarima.

Nakon tog pretresa Marija Lukić je počela da dobija pretnje i uvrede na društvenim mrežama, a zloupotrebljene su i njene fotografije, te lični podaci iz zdravstvenog kartona, o čemu bi danas takođe trebalo da bude reči.

Lukić: Očekujem fer suđenje i osuđujuću presudu

Marija Lukić je za naš list rekla da očekuje nezavisno i fer suđenje, naročito sada kada je usvojena ostavka Milutina Jeličića na mestu predsednika opštine, zbog čega bi trebalo da je njegov uticaj na sud manji. „Očekujem nezavisno suđenje i osuđujuću presudu, a na osnovu brojnih neoborivih dokaza, ali i laži i manipulacija sa njihove strane“, navela je Lukić.