Foto: FoNet

Kuburović i Kif su ukazali da Velika Britanija podržava Srbiju i putem donatorskih fondova i u tom smislu istakli su projekat „Unapređenje efikasnosti pravosuđa“, koji je sprovodio Britanski savet.

Ministarka je istakla da najveći izazov u okviru Poglavlja 23 trenutno predstavlja izrada ustavnih amandmana u oblasti pravosuđa.

Prema njenim rečima, Ministarstvo pravde je omogućilo transparentan i inkluzivan proces i tokom devet meseci, koliko traje javna rasprava, svi zainteresovani mogli su Ministarstvu da upute kritike, sugestije i predloge pismenim putem, i da iznesu mišljenje na okruglim stolovima.

Kif je ukazao da su važni diskusija i transparentnost tog procesa.

Govoreći o borbi protiv korupcije, Kuburović je ukazala da je 1. marta počela primena novog Zakona o organizaciji i nadležnosti državnih organa u borbi protiv organizovanog kriminala, terorizma i korupcije i da su u skladu sa njim formirana četiri regionalna centra za borbu protiv korupcije pri višim sudovima i tužilaštvima u Beogradu, Novom Sadu, Kraljevu i Nišu, navodi se u saopštenju Ministarstva pravde.