Foto: Pixabay / isakarakus

– Naša firma bi se zvala „I ljubimci idu u raj“ a pružali bismo usluge prevoza preminule životinje, nalaženja pogrebnog mesta i obezbeđivanja sanduka. Vlasnici ljubimaca bi mogli da se opredele za jedan od tri paketa, u zavisnosti od finansijskih mogućnosti, a razlika je samo u kvalitetu sanduka i spomenika – izjavili su članovi pobedničkog tima, Marija, Dušan, Nevena, Branislav i Sava.

Takmičenje je okupilo više od 100 učenika iz 34 srednje škole iz Beograda, Krupnja, Kučeva, Pančeva, Požarevca, Smedereva i Valjeva, a pobedio je petočlani tim koga su činili učenici beogradske Zubotehničke škole, XIV gimnazije, Pete ekonomske škole, Četvrte gimnazije i Ekonomsko-trgovinske i mašinske škole u Kučevu.

Timovi sastavljeni od učenika iz različitih škola osmišljavali su rešenje zadatka koji im je postavljen na početku takmičenja – razviti proizvod ili uslugu koja će privući pažnju vlasnika kućnih ljubimaca i doprineti rešavanju nekog problema sa kojim se ova ciljna grupa susreće. Na kraju dana, svoje biznis planove prezentovali su članovima žirija.

„Cilj ovog takmičenja je da se učenicima pruži intenzivno jednodnevno iskustvo koje im omogućava da iskoriste svoje potencijale, nauče kako se radi u timu sa nepoznatim ljudima i razviju svoje prezentacijske veštine dok istovremeno sastavljaju realan biznis plan“, izjavio je Nemanja Glavinić iz organizacije Dostignuća mladih u Srbiji.

Članovi tri prvoplasirana učestvovaće u Nacionalnom finalu koje će biti održano u februaru a pobednici finala će učestvovati na Poslovnom izazovu Zapadnog Balkana (april 2018. u Sarajevu) zajedno sa vršnjacima iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Crne Gore.