– Moj motiv za celu ovu priču je čista emocija. Sreća i radost koju osećam u svom rodnom gradu, radeći nešto za opšte dobro i za ljude koje volim, neprocenjivi su. Želeo bih da amatersko pozorište, odakle sam i sam krenuo, vrati svoju staru slavu. Ovaj grad i ovi glumci to zaslužuju, objašnjava Damjanović svoje motive da se oproba na polju režije i pokloni svoje slobodno vreme amaterskom pozorištu u Priboju. U izjavi za Sandžak Danas on dodaje da dodatnu radost oseća i zbog toga što ceo grad nestrpljivo čeka premijeru. „Zaboravio sam koliko je amaterizam lep i shvatio, još jednom, koliko ga treba čuvati i negovati, jer se tako, između ostalog, čuva identitet jednog malog grada koji ima još mnogo toga da da ovoj zemlji“, dodaje Damjanović.

U Priboju je ovih dana i Mikijeva prijateljica Suzana Lukić, poznata i nagrađivana filmska, pozorišna i TV glumica, široj publici poznata po ulozi u TV seriji „Moj rođak sa sela“. Ona povremeno prati probe i pomaže pribojskim glumcima. „Nisam prvi put u Priboju i volim ovaj grad. Sada sam dodatno srećna što sam svedok rađanja jedne važne stvari, ove lepe predstave. Oduševljena sam talentom glumaca i drago mi je sto postoje entuzijasti koji se bore za opstanak pozorišta i uživaju u stvaranju umetnosti. Neki od njih to čine već 40 godina, iz čiste ljubavi, a to se mora poštovati“, kaže Suzana Lukić za Sandžak Danas. Pribojski glumci ovoga puta imaju tu privilegiju i glumački luksuz da neposredno komuniciraju sa piscem pozorišnog dela. Probe povremeno prati i pisac „Čaršije“ Dušan Janković, takođe prijatelj Mikija Damjanovića.

– „Čaršija“ je komad koji se bavi ispitivanjem društvenih normi u etnički i ideološki raznolikim zajednicama. Podstičući potrebu za pomirenjem i usvajanjem građanskih normi, „Čaršija“ nam prikazuje kako palanački diskurs, sedamdesetih godina prošlog veka, tretira pitanje ljubavi, slobode, tela i kritičkog razmišljanja, objašnjava Dušan Janković.

Glumački ansambl

Rad na ovoj predstavi je ponovo okupio glumački ansambl „Amaterske pozorišne scene Priboj“ koji ovoga puta čine glumci : Ibrahim Ćata Hasanagić, Zejna Alić, Saša Bjelić, Mirko Tošić, Hasan Čičić, Milica Ožegović i Dragana Vidaković. Ibrahim Ćata Hasanagić, će glavnom rolom u ovoj predstavi ujedno obeležiti 40 godina bavljenja pozorištem. Prva etapa u pripremanju predstave je gotova, a premijera se očekuje za petnaestak dana.