Pokrenuta peticija za izmenu trase prve linije beogradskog metroa 1Foto: EPA-EFE/MARTIN DIVISEK

Udruženje građana „Po meri metro“ saopštilo je danas da je pokrenulo onlajn peticiju za izmenu trase prve linije budućeg beogradskog metroa, kako bi se omogućilo da prolazi ispod železničke stanice „Prokop“, Kliničkog centra Srbije, i da dobije krak ka naseljima Cerak, Vidikovac, Labudovo brdo i Petlovo brdo.

Zahtev za izgradnju kraka od stanice Žarkovo u Trgovačkoj ulici ka Petlovom brdu, kako su istakli iz tog udruženja, „zasniva na svim prethodnim planovima metroa od 1976. godine, na osnovu kojih su pomenuta naselja i razvijana“.

Kako su ocenili, time 70.000 stanovnika pomenutih naselja dobija metro prevoz koji je decenijama unazad bio planiran, a trenutnim planom je izostavljen.

„Zahtev da prva linija metroa prolazi preko železničke stanice Beograd Centar (poznate kao ‘Prokop’) i Kliničkog centra Srbije, zasnovan je na zvanično predloženoj varijanti prve linije metroa u okviru Plana generalne regulacije šinskih sistema u Beogradu od strane samih gradskih planera“, istаkli su iz tog udruženja građana.

Prema njihovim rečima, time se dobija veza gradske, prigradske i regionalne železnice sa metroom, kao i opsluživanje najvećeg bolničkog centra u Srbiji.

Onlajn peticija se nalazi na platformi „peticije.online“, a prema najavi udruženja, uskoro će uslediti prikupljanje potpisa na ulicama Beograda.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Jedno reagovanje na “Pokrenuta peticija za izmenu trase prve linije beogradskog metroa”

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.