Policija Kosova razmatra nove činjenice povodom izgorelog auta "Vremena" 1Ilustracija Foto: Kosovo-Police/FB

Auto „Vremena“ zapalio se pred administativnim prelazom Jarinje 4. januara na povratku novinarske ekipe sa zadatka koji su obavljali u Kosovskoj Mitrovici. Kosovska policija je tada obaveštena, izvršila je uviđaj i napravila službenu belešku.

Regionalna platforma Zapadnog Balkana za zastupanje slobode medija i bezbednosti novinara pisala je kosovskoj policiji povodom tog incidenta i tražila više informacija o slučaju, te prosledila otvoreno pismo zabrinutosti redakcije nedeljnika „Vreme“ u kome se traži pokretanje istrage i preduzimanje konkretnih koraka kako bi se otklonila svaka sumnja da je požar podmetnut.

U odgovoru, kosovska policija navodi da je povodom zahteva Regionalne platforme preduzela dodatne radnje i kontaktirala tužilaštvo kako bi se ponovo razmotrio slučaj.

NUNS očekuje da će kosovska policija postupiti profesionalno i brzo i efikasno istražiti slučaj izgorelog automobila.

NUNS je pozvalo sve kolege i koleginice da dođu na dobrotvornu aukciju fotografija Marije Janković u subotu, 19. januara u 20:30 u beogradski Press kafe, u ulici Kneza Mihaila 6, na trećem spratu. Auto koji je izgoreo kod Jarinja bio je Marijino privatno vlasništvo. Kako automobil za Mariju predstavlja neophodno sredstvo za rad, kolege i koleginice su organizovale akciju prikupljanja sredstava.