Popović: Upozorenja Kriznog štaba nisu u skladu sa njihovim odlukama 1Foto: Privatna arhiva

Članovi Kriznog štaba nas upozoravaju na buduću situaciju, i to ima smisla, ali nema nikakve veze s onim što se događa u Srbiji i s onim što su oni odlučili pre mesec dana.

To govori o nedostatku koordinacije i bojim se da će nas to koštati ovaj put više nego prethodnih puta, rekao je u novoj epidzodi podkasta Danasa doktor Dragoslav Popović, predsednik Udruženja za javno zdravlje Srbije.

On je dodao da relaksacija mera ovih dana nema smisla sa epidemiološke tačke gledišta i da, ako nastavimo ovako, nećemo u skorije vreme zaustaviti pandemiju korona virusa.

„Bojim se da popuštanjem mera nismo ostavili nimalo otvorena vrata da se vratimo ka nekim merama u narednom periodu, kada počnu da skaču brojevi zaraženih sa početkom četvrtog talasa koji je sigurno pred nama“, napomenuo je on i dodao da su čak i oni koji su bili najrevnosniji u pridržavanju mera odustali.

Više slušajte u nedelju 11. jula u novoj epizodi podkasta Danasa.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

2 reagovanja na “Popović: Upozorenja Kriznog štaba nisu u skladu sa njihovim odlukama”

 1. Pa naravno, ljudi su shvatili, u pocetku je bila strah od nepoznatog, sada su ukapirali koliko to prati politiku i da je sve medicinsko politicka propaganda.. isplivali su ljige od lekara, ali hvala Bogu nema ih puno.. Castan i savestan lekar ima svoj stav, iskustvo, savesnost, karijeru, ucenje i vodjen najhumanijom profesiom od koje ste za malo napravili najgoru i antihumanu propagandu

 2. I Srbiji je godinama jacao antivakserski pokret. I istovremeno je godinama degradirana medicinska struka, i narusavan njen kredibilitet. O problemima zdravstva lekari od ugleda i stručnjaci nisu ni smeli da progovore, niti ih bilo u medijima. Pričali su nam lakirovke od ministra, do niže pozicioniranih partijskih kadrova i raznih portparola, često samo sa edukacijom menadžera.
  Onda nam se desio Krizni štab, sa pravno nejasnom pozicijom i statusom, hibridnog sastava. Od sramnog Milanio starta, do friziranih podataka, do članova vrlo skromnog znanja (sem Srdje Jankovica, i dr Kona) i još manje kredibiliteta. Pričali su nam bajke, mnogo stavova, prideva, gestikuliranja, mahanja rukom ali sa vrlo malo činjenica, podataka i brojeva. Doživljaj je upotpunjen Vesicem & Co iz tzv političkog krila. Harakiri kriznog staba je bio sve vidljiviji. A poverenje glađana sve bliže 0. I izvor informacija su bili tabloidi sa nekonzistentnim sadržajem.
  Pokušaj da sa 3-5000 dinara, tržnim centrima i Karleušom rešimo problem je dokaz nedostatka bilo kakve jasne i smislene strategije nadležnih.
  Svi dosadašnji akteri tzv kampanje su potrošili i ono malo poverenja sa početka.
  A POVERENJE + Istiniti podatci i znanje su presudni za odluku svakog građanina.
  Zato pod hitno moramo angažovati vodeće stručne autoritete, sa znanjem i integritetom. A ima ih, to su prvenstveno Prof Delić, Prof Radovanović, Prof Banko, i drugi. Kao i lekare koji su tokom pandemije bili na prvoj liniji u borbi za živote građana, rizikujući svoje zdravlje i živote, a često i svoje porodice, i stekli i znanje i moralni kredibilitet, u često opskurnim uslovima rada.
  Taj NOVI KRIZNI ŠTAB oformiti odmah, dati mu sva ovlašćenja, i obezbediti im medijsku prisutnost.
  U suprotnom, sve brljotine kriznih štabova, portparola, Vesića i njemu sličnih, ce platiti građani svojim životima u novom talasu Delta soja, i eventualno nekih novih sojeva, u nevakcinisanoj populaciji.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.