Popović: Upozorenja Kriznog štaba nisu u skladu sa njihovim odlukama

Poslušajte sutra novu epizodu podkasta Danasa

Ostavite komentar


  1. Pa naravno, ljudi su shvatili, u pocetku je bila strah od nepoznatog, sada su ukapirali koliko to prati politiku i da je sve medicinsko politicka propaganda.. isplivali su ljige od lekara, ali hvala Bogu nema ih puno.. Castan i savestan lekar ima svoj stav, iskustvo, savesnost, karijeru, ucenje i vodjen najhumanijom profesiom od koje ste za malo napravili najgoru i antihumanu propagandu

  2. I Srbiji je godinama jacao antivakserski pokret. I istovremeno je godinama degradirana medicinska struka, i narusavan njen kredibilitet. O problemima zdravstva lekari od ugleda i stručnjaci nisu ni smeli da progovore, niti ih bilo u medijima. Pričali su nam lakirovke od ministra, do niže pozicioniranih partijskih kadrova i raznih portparola, često samo sa edukacijom menadžera.
    Onda nam se desio Krizni štab, sa pravno nejasnom pozicijom i statusom, hibridnog sastava. Od sramnog Milanio starta, do friziranih podataka, do članova vrlo skromnog znanja (sem Srdje Jankovica, i dr Kona) i još manje kredibiliteta. Pričali su nam bajke, mnogo stavova, prideva, gestikuliranja, mahanja rukom ali sa vrlo malo činjenica, podataka i brojeva. Doživljaj je upotpunjen Vesicem & Co iz tzv političkog krila. Harakiri kriznog staba je bio sve vidljiviji. A poverenje glađana sve bliže 0. I izvor informacija su bili tabloidi sa nekonzistentnim sadržajem.
    Pokušaj da sa 3-5000 dinara, tržnim centrima i Karleušom rešimo problem je dokaz nedostatka bilo kakve jasne i smislene strategije nadležnih.
    Svi dosadašnji akteri tzv kampanje su potrošili i ono malo poverenja sa početka.
    A POVERENJE + Istiniti podatci i znanje su presudni za odluku svakog građanina.
    Zato pod hitno moramo angažovati vodeće stručne autoritete, sa znanjem i integritetom. A ima ih, to su prvenstveno Prof Delić, Prof Radovanović, Prof Banko, i drugi. Kao i lekare koji su tokom pandemije bili na prvoj liniji u borbi za živote građana, rizikujući svoje zdravlje i živote, a često i svoje porodice, i stekli i znanje i moralni kredibilitet, u često opskurnim uslovima rada.
    Taj NOVI KRIZNI ŠTAB oformiti odmah, dati mu sva ovlašćenja, i obezbediti im medijsku prisutnost.
    U suprotnom, sve brljotine kriznih štabova, portparola, Vesića i njemu sličnih, ce platiti građani svojim životima u novom talasu Delta soja, i eventualno nekih novih sojeva, u nevakcinisanoj populaciji.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Biljana Lukić, novinarka

Danas su profesionalne dnevne novine kojima može da se veruje.