Poslanici usvojili izmene zakona o kulturi i o informaciono-bibliotečkoj delatnosti 1Foto: Beta/Vlada Srbije/Slobodan Miljević

Poslanici Skupštine Srbije usvojili su večeras izmene zakona o kulturi i zakona o bibliotečko-informacionoj delatnosti.

Izmene zakona o kulturi podržalo je 186 od 187 prisutnih poslanika dok su izmene zakona o bibliotečko-informacionoj delatnosti jednoglasno usvojili.

Predlog izmena zakona o kulturi izmene odnosi se na sastav upravnog i nadzornog odbora ustanova kulture, koji treba da obezbedi zastupljenost od najmanje 40 odsto predstavnika manje zastupljenog pola, umesto dosadašnjih 30 odsto.

Izmena zakona o bibliotečko-informacionoj delatnosti predvidja da će za direktora biblioteke moći da se imenuje lice koje ima visoko obrazovanje i najmanje pet godina radnog iskustva u kulturi, umesto dosadašnje tri godine.

Poslanici su jednoglasno potvrdili Odluku Zajedničkog komiteta Sporazuma o slobodnoj trgovini u Centralnoj Evropi Broj 1/2021 o izmeni Aneksa 4 Sporazuma o slobodnoj trgovini u Centralnoj Evropi (CEFTA 2006), kojim se utvrdjuje Protokol o definiciji pojma „proizvodi sa poreklom“ i metode administrativne saradnje.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.