Pošta Srbije razmatra robotizaciju procesa 1Foto: FoNet/Aleksandar Barda

Pošta Srbije razmatra da sa sa Poštom Slovenije sarađuje na uvođenju najnaprednijih informatičkih rešenja u logističke centare u Beogradu, Novom Sadu i Nišu.

V.d. direktor Pošte Srbije Zoran Đorđević je, tokom obilaska poštansko-logističkog centra u Mariboru i data centra Pošte Slovenije za upravljanje radnim procesima, naveo da je modernizacija jedan od poslovih prioriteta Pošte Srbije.

U ovim centrima implementirana su tehnološka rešenja bazirna na veštačkoj inteligenciji, a u Mariboru je instaliran i prvi robot koji se koristi za preradu pošiljaka, navodi se u saopštenju.

„Naš cilj je podizanje kvaliteta, brža i efikasnija usluga za građane i privredu, a jedan od pravaca razvoja koji razmatramo je zasnovan i na uvođenju robotizacije u proces prerade pošiljaka kao podrške efikasnijem radu zaposlenih“, izjavio je Đorđević.

Delegacija Pošte Srbije zavrašava danas radnu posetu Sloveniji, koja je usledila nakon što je delegacija Pošte Slovenije u maju posetila Srbiju, kada su i započeti razgovori rukovodstva dva preduzeća o budućoj saradnji.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Jedno reagovanje na “Pošta Srbije razmatra robotizaciju procesa”

  1. Tako to biva, kad školovane oterate iz Pošte Srbije i dovedete menadžment sa ulice, onda morate da tražite kome će te platiti da uradi posao umesto vas.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.