Predstavljena "Evropa Za Poneti" 1

Danijela Božović iz Beogradske otvorene škole rekla je da je aplikacija „Evropa za poneti“ dostupna za android i IOS operativne sisteme i da nudi informacije o evropskim integracijama zemalja regiona.

Uz srpski jezik, aplikacija je prilagođena regionalnim jezicima, odnosno nude se i informacije o evropskim integracijama BIH, Hrvatske, Crne Gore, Albanije i Makedonije.

Božović je rekla da je ovo način da se unapredi informisanje mladih o procesu evropskih integracija.

Aplikacija koja je, u saradnji sa Kancelarijom za evropske integracije, napravljena pre tri godine nudi sadržaje koji su grupisani u kategorije – EU uključi se, Kako do EU, Iza ćoška, Treba da znam i Planiraj.

Ana Stevanović iz Beogradske otvorene škole predstavila je i sedmo izdanje Evropskog dnevnika, koje učenicima srednjih škola nude neophodne informacije o EU.

Radi se o projektu Delegacije EU i dok ne stigne u škole elektronsko izdanje je dostupno na sajtu www.recinam.rs, dodala je ona.

Stevanović je rekla da Evropski dnevnik i nagrađuje učenike i da je do sada 40 srednjoškolaca iz 13 zemalja putovalo u zemlje EU.

Sanja Nasevski iz Beogradske otvorene škole rekla je da je otvoren novi konkurs za srednjoškolce od 7. oktobra do 27. januara.

Svi zainteresovani mogu da šalju svoje literarne, foto, video i multimedijalne radove na teme iz Evropskog dnevnika i osvoje put u zemlje EU 9. maja, na Dan Evrope, rekla je Nasevski.