Prikupljen novac za operaciju dečaka iz Čačka, nastavljena akcija za ostale troškove 1Foto: Pixabay/Vithas

Novac za operaciju dečaka iz Čačka Nemanje Božiča (16), kome je neophodna transplatacija bubrega koja košata 17.500 evra, prikupljen je za pet dana, potvrdila je njegova porodica.

Donator je prosvetni radnik Nenad Radovanović iz Vrnjačke Banje, kome je taj novac ostao iz humanitarne akcije vođene za lečenje njegovog bolesnog deteta koje je preminulo pre dve godine.

Novac koji je donirao Radovanović uručen je Nemanjinoj majci u prostorijama „Sindikata obrazovanja Čačak“.

„Zbog velikih potraživanja banaka koje značajno naplaćuju svoje usluge, čak i kada je reč o humanitarnim akcijama, Nenad je tokom jučerašnjeg dana došao u Čačak u prostorije ‘Sindikata obrazovanja Čačak’ i lično uručio 17.500 evra Nemanjinoj majci Mileni Božić“, rekao je predsednik sindikata Vladimir Adžić agenciji Beta.

On je dodao da je „Sindikat obrazovanja Čačak“ od početka uključen u lečenje Nemanje Božića, učenika čačanske srednje Mašinske škole i da je Radovanović, koji je donirao novac za operaciju, predsednik Sindikata Osnovne škole „Popinski borci“ u Vrnjačkoj Banji.

Adžić je istakao da škole članice „Sindikata obrazovanja Čačak“, koji je većinski sindikat prosvetnih radnika u tom gradu, nastavljaju prikupljanje novca za dodatne troškove Nemanjinog lečenja, kao što su putni troškovi i bolnički smeštaj.

Nemanji Božiću konstatovane su ciste na oba bubrega i neophodna mu je transplatacija bubrega koja bi trebalo da se obavi na klinici „Memorial“ u Istanbulu.

Kao donor bubrega prijavila se Nemanjina majka. Transplatacija bubrega košta 17.500 evra, uz dodatne troškove lečenja na istanbulskoj klinici u kojoj bi Nemanja sa majkom trebalo da provede najmanje 21 dan.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.