Pripadnik Žandarmerije udarao i vređao tehničare Hitne pomoći 1Foto: D. Majstorović

Njemu je određeno zadržavanje do 24 sata, a tužilaštvo se, u međuvremenu, izjasnilo da u tom incidentu – nema elemenata krivičnog dela.

Prema rečima načelnika Službe hitne medicinske pomoći Doma zdravlja u Kraljevu Dušana Micića, incident se dogodio nakon ponoći.

U Službu hitne pomoći u Kraljevu tada je dovedena osoba ženskog pola koja nije bilo životno ugrožena, ali je bila u vidno alkoholisanom stanju, rekao je Micić i dodao da je tokom intervencije medicinske ekipe „došlo do ispoljavanja najpre verbalne agresije od strane pratioca i ženske osobe“.

„Potom je verbalna agresija prešla u fizički napad na dvojicu tehničara, koji su zadobili lakše telesne povrede. Policija je brzo intervenisala, ali ovo nije izolovan slučaj“, kazao je Micić, dodajući kako, iako povrede tehničara nisu teške, u Hitnoj pomoći ovaj incident kvalifikuju kao teži napad.

Oba medicinska tehničara nastavili su da rade do kraja svoje smene i rano jutros su učestvovali u intervenciji na terenu u Tavniku gde se dogodila teška saobraćajna nesreća u kojoj su dvojica mladića poginula.

Kraljevačka policija saopštila je da su njeni pripadnici noćas, odmah po prijavi da jedan muškarac u Hitnoj službi Doma zdravlja fizički nasrće na osoblje, izašli na mesto događaja.

„Policija je, nakon obavljenih razgovora sa akterima događaja i svedocima, utvrdila da je dvojicu medicinskih tehničara vređao i udario tridesetsedmogodišnji pripadnik Odreda Žandarmerije u Kraljevu, koji je bio van dužnosti“, saopštila je policija. Kako se dodaje, o događaju je obavešteno Osnovno javno tužilaštvo koje se izjasnilo da nema elemenata krivičnog dela. Pripadniku Žandarmerije određeno je zadržavanje do 24 sata zbog učinjenog prekršaja vređanje, vršenje nasilja ili pretnja na osnovu Zakona o prekršajima. Takođe, u odredu Žandarmerije u toku je pokretanje disciplinskog postupka protiv pripadnika Žandarmerije i on će do okončanja postupka biti udaljen iz službe, navela je kraljevačka policija.