Prokupački dnevni boravak za decu sa posebnim potrebama radi uprkos pandemiji 1Prokuplje Foto: Wikipedia

Prokupački dnevni boravak „Sunce“ za decu sa posebnim potrebama, nakon kraćeg prekida rada na početku pandemije korona virusa, nastavio je rad i prihvatio svu onu decu kojoj je usamljenost najteže pala, kazao je Agenciji Beta upravnik „Sunca“ Dragoslav Petrović.

Petrović, koji je i sekretar Udruženja obolelih od mišićnih i neuromišićnih bolesti Topličkog okruga, najavio je da će se u naredenim danima, kada vreme to dozvoli, deca i mladi sa posebnim potrebama uključiti i u firmiranje, novog, trećeg po redu plastenika u dvorištu dnevnog boravka.

Kako je naglasio, sva tri plastenika dobijena su na poklon i, za razliku od prva dva u kojima deca uz pomoć učenika prokupačke Poljoprivredne škole uzgajaju rano voće i povrće, u trećem najverovatnije gajiti cveće.

„Od trinaestoro dece koliko ih je kod nas upisano, svakodnevno imamo po petoro, šestoro koja dolaze i učestvuju u našim radionicama, druže se i zajedno provode vreme uz pažnju svojih vaspitača i naravno uz poštovanje svih zaštitnih epidemijskih mera koje podrazumevaju nošenje maske i fizičku distancu, ističe Petrović.

On je rekao da su i Međunarodni dan dece sa Daunovim sindromom obeležili na najbolji način uz šarene balone, crteže, kolače i tortu kojoj se deca najviše raduju.

Kako je naglasio, ove godine, zbog situacije u kojoj se našlo celo društvo, nije bilo kao drugih godina, izostali su gosti ali ne i pokloni koji su obradovali njihove štićenike.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.