„Stavljanjem videomaterijala na zvanične stranice Grada Vukovara u kojima se deca izlažu rizicima napada prozivanjem time Tehničke škole „Nikola Tesla“, jedne od najboljih škola te vrste, ne samo u županiji, nego u celom području istočne Hrvatske, koja je po mnogočemu škola uzor, to je nešto što zaslužuje da se prouče zakonske odredbe i ukoliko to proučavanje, koje je u toku, bude imalo osnove, sasvim sigurno će ići prijava“, rekao je Pupovac za N1 HRV.

Prema rečima Pupovca, ono što je uradio gradonačelnik Penava u suprotnosti je sa zakonima u Republici Hrvatskoj, Zakonu o dobrobiti i zaštiti dece, sasvim sigurno je protivno odredba zakona koji se tiču međunacionalnog poverenja i sasvim sigurno je protivno njegovoj ulozi kao gradonačelnika da govori i zastupa interes svih građana, a ne samo jednog dela građana kao što to on čini.

Na autobuskoj stanici u Vukovaru u sredu naveče oko 19 sati napadnut je učenik trećeg razreda Tehničke škole „Nikola Tesla“ koji nastavu pohađa na srpskom jeziku, podseća N1.

Učenik je čekao autobus, a prema nezvaničnim informacijama, napalo ga je pet do šest maloletnika s fantomkama na glavama, među kojima je bio i jedan bez kape.

Portparol Policijske-uprave vukovarsko-srijemske Domagoj Džigmunović potvrdio je da je učenik zadobio lakše povrede.

Povezani tekstovi