Odbornici LSV prilikom obilaska postrojenja za prečišćavanje vode

O tome šta se dešava sa prečistačem vode, kada će zabrana biti ukinuta i šta građani mogu da očekuju od ove usluge bilo je reči tokom današnjeg javnog obilaska fabrike.

– Pokrajinska inspekcija treba da ispituje da li je kvalitet vode, hrane, uređaja i opreme u skladu sa zakonom, a ne da li smo mi ti koji možemo da se bavimo nekom delatnošću ili ne. Zakon kaže da investitor može da se bavi uslužnom delatnošću kroz uslugu koju pruža „Vodovodu“, ali ne i komunalnom delatnošću, dok pokrajinski inspektorat za sanitarnu inspekciju tvrdi da se time ne može baviti. Znači, Ministarstvo nam daje saglasnost da možemo, pokrajinski sekretarijat kaže da ne možemo to da radimo. A nas svaki dan košta, rekao je tim povodom Nenad Obradović iz Sinerteha.
Pored građana, sa novim pogonom upoznali su se i predstavnici opozicije, a predstavnike LSV predvodio je Bojan Kostreš.

– Ovaj medijski spin sasvim sigurno nije uspeo i neće dati odgovor na pitanja kada će Zrenjanin dobiti zdravu pijaću vodu i koliko će ona koštati naše sugrađane. Insistiramo da se građanima saopšti u čemu je problem i kako se planira njegovo rešavanje, jer dok naprednjaci probijaju i pomeraju rokove, najveća žrtva su upravo građani Zrenjanina, naveli su ligaši.

Novo postrojenje prečistača vode u Zrenjaninu počelo je sa probnim radom 15. juna, a do sada je već trebalo da snabdeva građane pijaćom vodom bez štetnih materija, što je pre uvođenja zabrane bio slučaj.