Roditelji se izvinili gradonačelniku Bora u sinovljevo ime 1Foto: N1

U subotu, 31. jula, u Krivelju kod Bora održan je zbor meštana kome su prisustvovali predstavnici Ministarstva rudarstva i energetike i Grada Bora, a tema je bila preseljenje ovog naselja zbog širenja rudnika kompanije Ziđin.

U jednom trenutku, izrevoltirani M.K.(21) iz Krivelja je reagujući u afektu, najpre polio, a potom gađao flašicom vode borskog gradonačelnika Aleksandra Milikića.

Epilog incidenta: Aleksandar Milikić je podneo krivičnu prijavu, PU u Boru je 1. avgusta M.K. uhapsila i određeno mu je zadržavanje do 48 sati. Već sutradan dvadesetjednogodišnjak iz Krivelja u prisustvu advokata u Osnovnom javnom tužilaštvu je dao izjavu i pušten je na slobodu. Kako javlja Istmedia, M.K. i advokat koji mu je dodeljen po službenoj dužnosti nisu želeli da daju izjavu za medije do početka suđenja.

Za Istmediju izjavu su po puštanju na slobodu M.K. dali njegovi roditelji, ističući „da nikada nisu bili članovi nijedne stranke i da ih politika ne interesuje“ kao i da su razočarani što se ovaj incident politizuje, ali se i izvinjavaju zbog incidenta.

– Hoću da se izvinim u svoje i u ime moga sina. Hoću da kažem i to, da ono što se desilo nije odraz naše političke nemoći jer se mi ne bavimo politikom, nego naše ljudske nemoći i očaja. I da je moj sin to uradio u afektu, revoltiran svom ovom situacijom. Nismo članovi nijedne stranke, niti on poznaje one ljude tamo što su bili iz nekih stranaka. On je sipao gradonačelniku vodu na glavu i ja to osuđujem i izvinjavam se – izjavila je za Istmediju majka M.K. Vesna Stanković.

Zamenik javnog tužioca u Boru rekao je novinarima da je protiv M.K. je podneta krivična prijava za nasilničko ponašanje, za šta je zaprećena kazna do tri godine zatvora.

Preseljenje Krivelja je bilo tema novinarskih pitanja ministarki rudarstva i energetike Zorani Mihajlović na prijemu građana u Zaječaru. U informaciji koja je tim povodom objavljena na sajtu Ministarstva rudarstva i energetike prenete su reči ministarke Mihajlović da će svi meštani Krivelja biti preseljeni i da će Vlada formirati radnu grupu koja će se baviti ovim problemom.

– Biće formirana radna grupa koju će činiti predstavnici Ministarstva rudarstva i energetike, Ministarstva finansija, Poreske uprave, kao i naši strateški partneri „Ziđin“ i, naravno, meštani. Da napravimo plan, da vidimo koliko će novca biti potrebno za proces preseljenja svih meštana, jer ne možemo da pustimo da ljudu tako žive. Sa problemima meštana Krivelja susreli smo se po formiranju Vlade u oktobru. Činjenica je da se RTB Bor razvija, dobijamo uskoro prvi zeleni rudnik u Srbiji – „Čukaru Peki“, ali isto tako svi ljudi koji tu žive moraju da imaju pristojne uslove za život. U saradnji sa strateškim partnerima i imajući u vidu sve informacije, jedino rešenje je preseljenje celog sela. To nije samo podrška Ministarstva meštanima, to je naš zadatak. U redu je da se kopovi šire, to i hoćemo, ali hoćemo i dobre uslove za sve ljude koji tamo žive. – kazala je Zorana Mihajlović.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

12 reagovanja na “Roditelji se izvinili gradonačelniku Bora u sinovljevo ime”

  1. Umesto da budete ponosni na bar jednog pametnog čoveka u borskom okrugu, vi se izvinjavate.

  2. Kao i do sada, dopisnik Danasa iz Bora prepričava događaje na osnovu tekdtova drugih lokalnih medija. Sada je to malo korektnije jer dopisnik navodi medij od koga je uzeo informaciju. Zanimljivo, dopisnik Danasa iz Bora godinama nije viđen na nekomndogađaju u Boru. Ali to mnogo više govori o šefu dopisničke službe Danasa, nego o samom dopisniku.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.