Ilustracija Foto: Pixabay/TheDigitalArtist

Kako navodi Hina, istraživanje objavljeno u časopisu „European Sociological Review“ pokazalo je da „značajan rodni jaz u platama“ postoji i kada su žene na vodećim položajima u kompanijama.

U studiji se navodi kako žene iz analiziranog uzorka u proseku zarađuju sedam odsto manje od svojih muških kolega, nezavisno od pola šefa ili brojnosti žena na vodećim upravljačkim pozicijama u firmi.

Uzorak se sastoji od podataka iz devet evropskih zemalja, a korišćeni su podaci o šefovima i zaposlenima iz širokog spektra sektora uključujući proizvodnju, zdravstvo, visoko obrazovanje, transport, finansijske službe i telekomunikacije, prenosi Hina.

„Postoje vrlo dobri razlozi da verujemo kako bi žene mogle da imaju koristi od toga da imaju šefice, ali iznenađeni smo saznanjem da to nije slučaj“, rekla je Margrit van Hek, glavna istraživačica na studiji.

„Verujem kako je idući korak dublje istražiti mehanizme zbog kojih se to događa“.

Istraživači navode da je jedan od razloga za takve rezultate činjenica da žene na upravljačkim položajima još uvek nemaju stvarnu moć jer često zapnu na nižim položajima umesto da napreduju prema višim, prenosi ova novinska agencija.

Povezani tekstovi