Sejdinović: Treba saznati prave motive napada na Milinovića 1Foto: FoNet/ Medija Centar

Novinar Nedim Sejdinović izjavio je danas da je dobro što je otkriven jedan od napadača i jedan od podstrekivača napada na novinara Daška Milinovića ali da bi svakako bilo dobro da se saznaju pravi motivi i „da li postoji još neki podstrekivač nekog višeg ranga“ i dodao da je Aleksandar Vučić „u stalnoj komunukaciji sa nekim desničarskim liderima“.

On je podsetio da će zbog napada na Milinovića danas u Novom Sadu biti organizovan protest „Novi Sad protiv fašizma“ na koji su građane pozvale nevladine organizacije i javne ličnosti, što je „samo povod da se građani okupe, jer je neprihvatljivo takvo nasilje koje se dešava na našim ulicama“.

Sejdinović je za N1 rekao da protestom želi da se skrene pažnja da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić „u stalnoj komunukaciji sa nekim desničarskim liderima, što je pokazala i afera prisluškivanja“.

On je naveo da bi bilo važno poslati poruku da je Milinović javna ličnost, ali i da postoji i veliki broj građana u malim mestima, „pripadnika marginalizovanih ili manjinskih grupa koji su takođe ugroženi, a o tome se toliko ne zna“.

Sejdinović je dodao da je „loša vest što živimo u atmosferi straha, mržnje i nasilja“, za šta optužuje vlast i naglasio da „niko u društvu nije siguran ako nisu svi sigurni, bez obzira na pripadnost marginalizovanim ili manjinskim grupama ili političkim partijama“.

On je podsetio i da je Milinović „veliki kritičar vlasti, pa i tu možemo tražiti neke dublje motive“ i dodao da je Milinović i aktivista antifašističkih organizacija, „pa i tu možemo da tražimo neke motive“.

Podsećamo, radijski voditelj Daško Milinković je napadnut u Novom Sadu u petak, 16. aprila.

Sejdinović je ocenio da je dobro što su medijska udruženja izašla iz vladine Radne grupe za bezbednost novinara, navodeći da bi „medijska udruženja trebalo da razmotre da li žele da ostanu taoci u sprovođenju Medijske strategije koja, po svemu sudeći, neće doneti ništa novo i dobro“.

On je upozorio da se broj napada na novinare povećava iz godine u godinu, da „vlast nastavlja da targetira novinare“ i da bi medijska udruženja trebalo „da radikalizuju svoj stav i jasno stave vlastima do znanja da su neprihvatljive stvari koje se dešavaju u Skupštini“.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.