Zaplenjen srebrni nakit: Gradina Foto: Uprava carina

U saopštenju se navodi da je neprijavljeni nakit otkriven u „BMW“ francuskih registarskih oznaka kojim je iz Francuske ka Turskoj putovao četrdesetosmogodišnji francuski državljanin turskog porekla sa saputnicom. Na pitanje carinika oboje su prethodno rekli da sa sobom ne nose ništa osim ličnog prtljaga.

Pregledom automobila carinici su u kesi sakrivenoj ispod torbi koje su se nalazile između suvozačevog i zadnjeg sedišta otkrili skriveni tovar kamufliran nakitom od bižuterije.

Reč je o više od 600 grama zlatnog i srebrnog nakita: skoro 40 prstenova, više od 20 ogrlica, gotovo 20 narukvica i 8 pari minđuša.

Pored nakita, otkriveno je i 16 dukata i 5 zlatnih i srebrnih privezaka, a ukupna vrednost neprijavljenog nakita veća je od 850.000 dinara.

Кako vrednost zaplenjene robe premašuje trećinu vrednosti automobila, i vozilo je privremeno oduzeto do okončanja prekršajnog postupka protiv vozača.

Dan ranije otkriven je krijumčareni srebrni nakit u autobusu turskih registarskih oznaka koji se iz Istanbula uputio ka Baru. Iako su carinicima rekli da nemaju ništa da prijave, putnici su upućeni u hol službene zgrade radi kontrole,

Tom prilikom je u torbici pedesetčetvorgodišnje srpske državljanke nastanjene u Кotoru pronađen skriveni srebrni nakit.

Misleći da se carinici neće dosetiti, putnica je rašila postavu svoje torbice, gde je sakrila više od 320 grama srebrnih minđuša, ogrlica, prstenja, narukvica i privezaka, pa je potom nanovo ušila, a nešto nakita pronađeno je i u pregradi novčanika, kaže se u saopštenju Uprave carine.

Povezani tekstovi