Sloga: Predsednik sindikata p​olicije Sloga Užice suspendovan mimo zakona 1Foto: sloga.org.rs

Udruženi sindikati Srbije „Sloga“ saopštili su danas da je članu Gradskog odbora Sloge u Užicu Gliši Vidoviću uručeno rešenje o udaljenju sa rada do okončanja disciplinskog postupka.

Vidović je osumnjičen za krivično delo ugrožavanje sigurnosti, jer je navodno u službenom telefonskom razgovoru pravnici Puteva Užice rekao da je „brz na obaraču“.

„Istina je da je Glišo Vidović, predsednik Gradskog odbora Sloge u Užicu i predsednik Sindikata policije Sloga suspendovan ekspresno i bez konkretnih dokaza, ‘samo na reč’, a jedini razlog je to što je direktoru Puteva, Leki Korićancu u ime sindikata podneo dve prijave inspekciji rada zbog kršenja prava zaposlenih u Putevima Užice“, ocenili su iz Sloge u saopštenju.

Dodali su da je uručenjem tog rešenja narušeno njegovo pravo na rad i pravo na profesiju, ali i pravo na sindikalno delovanje i autonomiju sindikalnog rada što je, kako su naveli, zagarantovano Ustavom, zakonima i međunarodnim poveljama čiji je Srbija kao demokratska država potpisnik.

„Tražimo momentalno povlačenje rešenja o suspenziji i odgovornost svih u MUP Užice i Tužilaštva koji su učestvovali u sramnom činu kvalifikacije dela i udaljenja sa posla kolege Vidovića, jer su ga tretirali i procesuirali kao policijskog službenika, izuzimajući činjenicu da je on predsednik Gradskog odbora Sloge Užice i predsednik Sindikata policije Sloga“, navedeno je u saopštenju.